ترمووود (ترمو چوب، چوب ترمو، ترموود یا ترمو وود)

 

چوب ترموود در دکوراسیون خارجی و نما

چوب ترموود در دکوراسیون خارجی و نما

پروژه هتل رویال شیراز نمای رستوران با چوب کاج ترموود

هتل رویال شیراز

هتل رویال شیراز

هنرکده فن و هنر ایران زمین

ترمووود  (ترمو چوب، چوب ترمو، ترموود یا ترمو وود) فرایند خشک کردن چوب با حرارت همراه با بخار آب و گردش هوا می‌باشد. مغز چوب در این فرایند به دمایی بین ۱۸۵ تا ۲۱۲ درجه سانتی گراد رسیده و بسته به نوع گونه چوب، ضخامت و رطوبت اولیه آن معمولاً بین ۴۸ تا ۱۴۴ ساعت به طول می‌انجامد.

فرایند ترموود

ترمووود چيست؟
THERMO WOOD

بشر باستان به اين مطلب پي برده بود که سوزاندن و نيم سوز کردن چوب، مقاومت آن را در مقابل بسياري از عوامل جوي در محيطهاي بيروني افزايش چشمگيري مي دهد و امروزه برهمين مبنا تحقيقات بسيار گسترده اي در کشور هاي مختلف صورت گرفت.

کشور فنلاند پس از سالها تحقيقات و آزمايش در زمينه تيمار حرارتي چوب، به روش ترمو وود (THERMO WOOD) دست يافت که به شرح ذيل مي باشد:

فاز اول: ابتدا چوب ها را برش داده و به اشکال مختلف در مي آورند و سپس در داخل دستگاه ترمووود آنها را تا 100 و سپس 130 درجه سانتي گراد تحت شرايط خاص گرما مي دهند، که اين مطلب باعث خشک شدن چوب و کاهش رطوبت چوب مي شود. فاز دوم: حرارت را 180 تا 220 درجه سانتي گراد تحت همان شرايط بالا برده و در اين حالت کليه صمغ و رطوبت چوب خارج شده و به صفر نزديک مي شود و ساعتها در اين دما و شرايط باقي مي ماند و تمام قسمتهاي چوب تا مرکز آن به رنگ قهواي روشن در مي آيد. فاز سوم: چوب آرام آرام سرد شده تا دماي آن به 100 درجه سانتي گراد برسد و سپس با پاشيدن آب و بخار آب، دماي آن را به دماي محيط مي رسانند. در اين مرحله چوب رطوبت جذب کرده و رطوبت نهايي آن به 4 تا 6 در صد مي رسد . هيچگونه ماده شيميايي در اين فرايند استفاده نشده و تمام عمليات بدون هيچ گونه افزودني انجام مي گيرد که پس از اين فرآيند، چوبها در مقابل سرما و گرما، بارندگي و رطوبت، حشرات و هر گونه تغيير شکل در محيط هاي بيروني و داخلي مقاوم شده و به دو رده (CLASS ) زير تقسيم بندي مي گردد: CLASS THERMO-S در اين روش چوب تا 180 درجه سانتي گراد گرما مي بيند و مقاومت آن بالا رفته و معمولا براي محيطهاي داخلي به کار مي رود و ثبات چوب (STABILITY) افزايش پيدا کرده و در مقابل تغييرات ابعادي، ثبات پيدا مي کند. CLASS THERMO-D در اين روش چوب تا 220 درجه سانتي گراد گرما مي بيند و استحکام آن در مقابل کليه عوامل جوي بالا رفته و دوام چوب (DURABILITY) افزايش يافته و براي استفاده در محيطهاي خارجي و محوطه هاي باز بسيار مناسب مي باشند.

 

با استفاده از این روش عمده نکات منفی استفاده از چوب تقریباً از بین می‌روند. به دلیل دمای بالایی که به ترمو وود وارد می‌گردد، زنجیره‌های سلولزی شکسته شده، اسیدها تجزیه شده، از هر گونه جانور میکروسکوپی و حشرات پاک شده و محیط رشد برای هر گونه قارچ یا کپک از بین می‌رود. بخش عمده رزین چوب از آن خارج می‌شود و آن قسمتی که باقی می‌ماند به شکل بلور در آمده و بی ضرر می‌گردد.

در فرایند ترمو کردن، ابتدا میزان رطوبت چوب به صفر درصد کاهش داده می‌شود و در انتهای فرایند به حدود ۴ تا ۶ درصد رسانده می‌شود. با این روش، چوب در مقابل تاب برداشتن، تغییر ابعاد و حرکت مقاوم می‌گردد.

کیفیت الوار استفاده شده در فرایند ترمو کردن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. تولید ترمو چوب تنها از بالاترین کیفیت مواد اولیه امکان‌پذیر است که این خود گواهی بر کیفیت محصولات نهایی شرکت می‌باشد. هر چند که این فرایند قابلیت اعمال بر روی کلیه گونه‌های مختلف چوبی را داراست، ولی با توجه به معیارهای فنی و اقتصادی گونه‌های کاج، نوئل، زبان گنجشک (ون)، بلوط، ممرز، توس، آسپن، ایروکو، تالی و موونگی به عنوان گونه‌های منتخب مورد استفاده قرار می‌گیرند. بنا بر نوع گونه چوب تنظیمات متناسب با آن در فرایند صورت می‌گیرد.

ترمو وود دارای ۲ روش استاندارد تولید Thermo-Sو Thermo-D می‌باشد.

حرف S درThermo-S به جای کلمه Stability یا پایداری است که محصولات این روش، بین ۶ الی ۸ درصد بسته به میزان رطوبت محیط تغییر ابعاد یا تورم خواهند داشت. گونه‌های سوزنی این محصولات برای استفاده در اجزای داخل ساختمان، اتصالات در محیط خشک، مبلمان داخل، سونا، اجزای درب و پنجره و گونه‌های پهن برگ برای اتصالات در هر آب و هوا، مبلمان، کف پوش، سونا و مبلمان فضای سبز توصیه می‌گردند.

حرف D در Thermo-D به جای کلمه Durability یا دوام است که محصولات این روش، بین ۵ الی ۶ درصد بسته به میزان رطوبت محیط تغییر ابعاد یا تورم خواهند داشت. گونه‌های سوزنی این محصولات برای استفاده در نما و دیوار، درب‌های بیرونی، پشت پنجره، سونا، حمام و سرویس بهداشتی، کف پوش و مبلمان فضای سبز و گونه‌های پهن برگ برای تمام مصارف مشابه نوع S با رنگ تیره‌تر توصیه می‌گردند.

فرایند ترمو چوب Thermowood این فرایند به سه فاز تقسیم می‌شود:

فاز ۱ – افزایش دما: دمای چوب به سرعت با استفاده از گرما و بخار آب به حدود ۱۰۰ درجه سانتی گراد رسانده می‌شود. سپس به آرامی دمای چوب به ۱۳۰ درجه سانتی گراد افزایش داده می‌شود. از بخار آب برای جلوگیری از ترک برداشتن سطح چوب در طول فرایند بهره‌گیری می‌شود. همچنین بخار آب مانع فعل و انفعالات شیمیایی درون چوب می‌گردد. رطوبت داخل ترمو وود در این فاز به حدود صفر می‌رسد.

فاز ۲ – تغییرات ترمو: در این مرحله دما به حدود ۱۸۵ تا ۲۱۲ درجه سانتی گراد افزایش می‌یابد. میزان افزایش بستگی به رده ترمو چوب داشته و زمانی که به دمای مورد نظر رسید حدود ۲ الی ۳ ساعت در این دما نگه داشته می‌شود. بخار آب مانع آتش گرفتن چوب در دمای بالا شده و همچنین مانع فعالیت شیمیایی نیز می‌گردد.

فاز ۳ – خنک کردن: در این مرحله با پاشیدن آب بر روی چوب‌ها دمای آنها کاهش یافته و این امر تا رسیدن چوب به رطوبت مورد نظر ادامه پیدا می‌کند.

چوب به عنوان ماده اولیه می‌تواند سبز و یا خشک شده باشد. اگر فرایند با چوب سبز آغاز شود، می‌توان چوب را در یک فاصله زمانی بسیار کوتاه خشک نمود. فرایند ترمو چوب برای انواع گونه‌های سوزنی و پهن برگ مناسب بوده و تنها لازم است برای هر گونه خاص تنظیمات مناسب در سیستم اعمال گردد.

فرایند ترمو وود از منظر مولکولی چوب خام از نظر مولکولی دارای پیوندهای هیدروکسیل OH است که موجب جذب آب به درون بافت‌های چوب می‌گردد.

با خشک کردن چوب به روش‌های متداول، مولکول‌های آب H2O از بافت چوب خارج شده و رطوبت داخل چوب به حدود ۱۰ درصد کاهش می‌یابد.

در فرایند ترمو وود، با شوک حرارتی حدود ۲۰۰ درجه سانتیگراد که بر روی چوب‌های خشک شده صورت می‌گیرد، پیوندهای هیدروکسیلی گسسته شده و از این پس دیگری فاکتوری برای جذب آب به داخل بافت چوب وجود ندارد. با قرار گرفتن آب در مجاورت چوب ترمو وود، به صورت سطحی بر روی چوب نفوذ کرده و به سرعت تبخیر می‌شود.


چوب ترمو یا ترمووود چیست؟

فنلاند

چوب ترموود در دکوراسیون خارجی و نما

چوب ترمو یا ترمووود که محصول نهایی فرآیند ترمو (Wood Thermal Modification) می باشد از حدود سال ۲۰۰۰ میلادی در مقیاس تجاری وارد بازار دنیا گردید. در این فرآیند،

فرایند تیمار حرارتی (ترمو) چوب یا ترموود در مقیاس صنعتی را انجمن ترمووود فنلاند با همکاری صنایع محصولات چوبی فنلاند بوجود آورده است و مجوز فرایند ترمووود به

فرآیند ترمووود. ترمو چوب چیست؟

ترمو چوب فرآیند خشک کردن چوب با حرارت ۳۲۰ درجه سانتی گراد همراه با بخار آب و گردش هوا می باشد. مغز چوب در این فرآیند به دمایی …

پاسخ ا ین پرسش در مراحل تولید ترمووود نهفته است.

فرایند ترمو کردن، به روش های متفاوتی در دنیا اجرا می شود .یکی از رایج ترین این روش ها به شرح زیر می باشد.

فرآیند ترمووود. چوب یکی از اولین موادی است که در دست انسان از چند صد قرن پیش تا کنون بوده و یکی از اولین دلایل آن این است که به طور طبیعی در …

اجرای نمای چوب (ترمووود) | اجرای نمای چوب | اجرای نمای چوب در تهران.

اجرای نمای چوب … ثبات ابعاد: با فرآیند ترمووود ثبات شکلی انواع چوب به شدت افزایش پیدا می‌کند.

چوب ترمو – ترمووود … اساس فرایند ترموود به این صورت است که چوب در طی چندین مرحله حرارت دیده تا رطوبت صمغ و رِزین چوب به حداقل ممکن برسد، و در آخرین مرحله با …

فرآیند ترمووود کردن چوب مقدمه : ترمووود چوب ترمو یا چوب حرارتی به نوعی از چوب گفته می شود که بر روی آن عملیات حرارتی و پخت صورت گرفته است …

استفاده از بخار در فرآیند ترمووود ویژگیهای شیمیایی چوب را تغییر می دهد. در نتیجه فرآیند ترمووود رنگ چوب تیره می گردد و توزیع رطوبت در چوب یکنواخت می شود و …

چوب‌های ترمووود به علت فرآیندی که در این جریان طی می‌کنند دارای خصوصیات ویژه ای می‌شوند که آن‌ها را به بهترین گزینه برای نمای بیرونی و داخلی ساختمان تبدیل …


موارد استفاده:

نمای بیرونی ساختمان (نما چوب)
کفپوش فضای باز (Decking) و داخلی
انواع دکوراسیون داخلی
انواع مبلمان فضای باز
آلاچیق و پرگولا
سایه بان و لوور
بام باغ ( روف گاردن)
درب و پنجره و زیرسقف
سونا و کناره های استخر
دست انداز نرده
کف پله
گلدان
قرنیز
ترموود
ترمووود

 

WhatsApp us