دیوارکوب
امروزه در دکوراسیونهای داخلی از دیوارکوب یا دیوار پوش های چوبی استقبال زیادی شده است، به طور معمول برای ساخت دیوارکوبها از چوب های مصنوعی استفاده میگردد تا عمر طولانیتر در برابر شرایط محیطی و مقاومت بیشتری داشته باشند. شما دیوارکوبها را در تمامی قسمتهای دلخواه ساختمان میتوانید داشته باشید.
» دیوارپوش یا دیوارکوب چیست؟
یکی از عنصر های متفاوت برای طراحی داخلی در پوشاندن دیوارها؛ دیوارکوبها هستند، که برای جلوه دهی دکوراسیون ساختمان بسیار مهم میباشد.
دیوار های یک ساختمان به اندازه زمین آن دارای اهمیت است، همانطور که برای زمین از کفپوش و پارکت استفاده میشود برای دیوارها هم محصولاتی وجود دارد. دیوارکوبها در محیطهای تجاری، اداری و در خانهها مورد استفاده قرار میگیرند.
دیوارکوبی برای منازل یه صورت یکدست جالب نیست، معمولا قسمتی از خانه را دیوارکوبی میکنند، زیرا اگر تمام فضای خانه دیوارکوبی شود، حس مصنوعی و بی روح بودن تمام خانه را در بر میگیرد.
اگر میخواهید دیوارکوبی انجام دهید، قسمتی مانند پشت تلویزیون یا پشت تخت خواب، راه روی ورودی، در آشپزخانه بین کابینتها و… از این قبیل استفاده کنید.
اما در محیطهای اداری و تجاری اگر تمام دیوارها را دیوارکوبی کنید، بسیار عالی و رسمی میشود.
» چند نوع دیوار پوشها یا دیوارکوب وجود دارد؟
برای پوشاندن دیوارها، از مواد مختلفی استفاده میکنند، بنابراین چندین نوع دیوار پوش یا دیوارکوب وجود دارد. از جمله آنها دیوار پوشهای پیویسی (PVC)، دیوار پوشهای چوبی، دیوار پوشهای چرمی، دیوار پوشهای آلومینیومی، دیوار پوش های شیشهای، دیوار پوش های سنگی، دیوار پوش های امدیاف (MDF) و عنصرهای دیگر.. هستند که در ادامه به چند مورد اصلی دیوار پوشها میپردازیم.
» دیوارکوب یا دیوارپوش امدیاف (MDF) چیست؟
دیوارکوبهای امدیاف همانطور که از اسم آن پیداست، تشکیل شده از ام دی اف است و فقط لایهای از جنس پیویسی بر رویش وجود دارد، به همین علت قابل شست و شو نمیباشد و فقط میتوانید با دستمال نمدار تمیز کنید، اما دارای مقاومت بالایی در برابر ضربه و سائیدگیها دارند.
دیوارکوب امدیاف معمولا با طول 2.80 متر و عرض 20 الی 25 سانتیمتر و عرض 8 میلیمتر میباشند.
» چگونه دیوارکوب یا دیوارپوش ام دی اف (MDF) را نصب کنیم؟
اگر میخواهید دیوارکوب ام دی اف را بر روی سطوح گچی یا پنل های چوبی نصب کنید، شما میتوانید به راحتی با میخ و چسب این کار را انجام دهید. اما اگر بر روی سطوح ناهموار میخواهید نصب کنید مانند: سطوحی از جنس کاشی و سرامیک، شما نیاز به زیرسازی به وسیله چوب دارید. همچنین میتوانید به عنوان سقف کاذب از ام دی اف استفاده کنید.
» پیویسی (PVC) چیست؟
پیویسی یا همان پلی وینیل کلراید نوعی ترموپلاستیک است که جزء با ارزشمندترین محصولات پتروشیمی قرار دارد. پی وی سی امروزه جایگزین مواد ساختمانی مثل چوب، سفال و سیمان شده است.
» دیوارکوب یا دیوارپوش پیویسی (PVC) با شبکه تو خالی داخلی چیست؟
این نوع دیوار پوشها در دو طرح چاپی و روکشدار عرضه میشود و از خصوصیات آن دوام و کیفیت مطلوب و همچنین مقاوم در برابر آب و پوسیدگی میباشد، طرحهای روکشدار مقاومت و پایداری بیشتری به نسبت طرحهای چاپی دارند اما از نظر قیمت طرحهای روکشدار کمی گرانتر است، اما ارزش دارد.
» دیوارکوب یا دیوارپوش پیویسی (PVC) فومیزه یا پلی استایرن توپر چیست؟
این نوع از دیوارکوب، استحکام بالا به همراه چگالی پایین و وزن کم برخوردار است و همچنین امکان قطعه کردن در ابعاد گوناگون وجود دارد، حمل آن بسیار آسان است و رقیب اصلی دیوارکوبهای چوبی و سنگی هستند.
» چگونه دیوارکوب یا دیوارپوش پیویسی (PVC) را نصب کنیم؟
برای نصب دیوارکوب پیویسی نیاز به ابزارهای مختلف ندارید، کافیست از میخ و چسب استفاده کنید تا پنل های چوبی را به هم متصل کنید. اما اگر قصد دارید بر روی سطحهای ناهموار یا دیوارهایی با سطوح کاشی و سنگ نصب کنید، در ابتدا نیاز به زیر سازی دارید.
» دیوارکوب یا دیوارپوش چوبی چیست؟
دیوارکوبهای چوبی، قطعههای چوبی هستند که به صورت پهن و باریک برش داده شدهاند و در رنگهای مختلفی چون روشن، تیره، خاکستری و غیره در فضای داخلی استفاده میشوند.
این دیوارکوبها ابعاد و اندازه گوناگونی دارد که بسته به سلیقه شما است که چه میزان فضایی با چه رنگی که به دکوراسیون داخلی شما بیاید، میخواهید استفاده کنید.
» دیوارکوب یا دیوارپوش چرمی چیست؟
نسل جدیدی که به بازار امروز آمده است، دیوارکوبهای چرمی میباشد که در محیطهای گوناگونی قابل اجرا بوده است، مانند ساختمان اداری و مسکونی، هتلها و …
این نوع دیوارکوب در اندازههای مختلفی به صورت سهبعدی و نرم طراحی میشود که با در کنار هم قرارگرفتن آنها طرحی چشمگیر خلق میگردد.
فرم دیوارکوبهای چرمی و نوع موادی که ساخته شدهاند، عایق صدا، عایق حرارت میباشد و استفاده زیادی در آموزشگاههای موسیقی، دفتر وکلا، سالنهای کنفرانس دارد.
» نصب دیوارکوب یا دیوارپوش چه فایدهای دارد؟
. به محیط جلوهای خاص و زیبا میبخشد
. برای بازسازی انتخاب مناسبی است زیرا نیازی به بنایی و کار های ساختمانی ندارد
. سهولت در نصب
. نیازی به برداشتن دیوار های خرابشده و آسیبدیده ندارد و قابل اجرا میباشد
. پوشش عالی جهت پنهان سازی قسمتهای آسیبدیده محیط
. نیازی به رنگکاری سالانهی دیوار نیست
. در برابر صدا عایق میباشد
. شست و شوی آسان
. محیط را لوکس و شیک میکند
. حفظ انرژی سرمایی و گرمایی داخلی
. مناسب محیطها و دکوراسیونهای مختلف
. طول عمر بالا
. سهولت در برچیدن و نصب مجدد
» نکاتی برای خرید دیوارکوب یا دیوارپوش
. در ابتدا نیاز خود را برسی کنید، آن را با بودجه خود را تنظیم کرده و بعد شرایط عمومی بازار راهم در نظر بگیرید.
. فضایی که میخواهید دیوارکوب کنید را به درستی اندازه گیری کنید.
. دیوارها را برسی کنید که خرابی شدید نداشته باشند، زیرا در این حالت شما نیاز به زیر سازی دارید.
. بر حسب محیط و نوع کسب کارتان نوع دیوارکوب خود را مشخص کنید، پیشنهاد ما این است که در محیطهای رسمی یا اداری از ام دی اف استفاده شود، اما اگر محدودیت بودجه دارید میتوانید از پیویسی استفاده کنید.
. اگر برای تمامی فضای محیط نمیخواهید از دیوارکوب استفاده کنید بهتر محیط ورودی و پذیرش را فراموش نکنید، زیباییها در هنگام ورود میتواند مشتریان شما را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.
سخن آخر
دیوارکوبها یا دیوار پوشها دارای تنوع رنگ و طراحیهای مختلف هستند،به همین منظور مناسب سلیقه و نوع دکوراسیون داخلی هر فردی میباشد. در بین دیوار پوشها، پیویسی چون قابلیت نصب سریع و آسان دارد بین دیگر دیوارکوبها محبوبیت بیشتری پیدا کرده است، اما همچنین شما به نسبت محیط خود و دیوارکوب را انتخاب میکنید.
پوریا پارسا
مطالب مرتبط با موضوع دیوارکوب :
- پرس روکش چوب و همه آنچه باید بدانید
- طراحی و سازنده انواع مبلمان سفارشی در تهران ، رویه کوبی و تعمير مبلمان
- چگونه یه مبل ساز حرفه ای ، رنگ کار مبل و تعمير کار مبل پیدا کنم
- روشویی چوبی به سبک روستیک: تلفیقی از طبیعت و زیبایی
- دراور ۵ کشو روکش بلوط آمریکایی: تلفیقی از زیبایی و کارایی
- درب ریلی طوسی روستیک
.
با تشکر از توجه شما