سازنده درب چوبی ریلی

درب‌های ریلی بیشتر در آسیای شرقی و ژاپن رواج داشتند. اما با کوچک‌تر شدن ساختمان‌ها در دوران مدرن و نیاز به استفاده بهینه از فضای داخلی خانه‌ها، امروزه درب‌های ریلی در همه جای دنیا استفاده می‌شوند. همچنین ساخت درب چوبی ریلی به یکی از شغل‌های ساختمانی بدل شده است. در این مطلب قصد داریم  مزایا و معایب درب‌های چوبی ریلی را بیان کنیم. همچنین با نحوه ساخت درب چوبی ریلی و مواد به‌ کار رفته در آن آشنا خواهید شد. در این مطلب از پیشنهادها و تخصص سازنده درب چوبی ریلی استفاده خواهید کرد.

درب ریلی چوبی کمد دیواری
درب ریلی چوبی کمد دیواری

انواع درب چوبی ریلی

در کل، دو نوع درب چوبی در ساختمان‌ها به کار گرفته می‌شود که بنا بر سلیقه و فضای موجود خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

  1. درب چوبی ریلی سنتی

در این نوع درب‌ها ریل در پایین یا بالا قرار دارد و در روی ریل حرکت می‌کند و باز و بسته می‌شود. این نوع درب‌ها را می‌توان در بسیاری از خانه‌ها مشاهده کرد

  • درب چوبی ریلی کلاسیک

این نوع درب‌ها در کنار دیوار یک سازه پیش‌ساخته درست می‌شوند و با گچ و کناف سازه را می‌پوشانند. در نتیجه، درب بعد از بازشدن در این سازه قرار می‌گیرد و مخفی می‌شود. این نوع درب‌ها بیشتر در خانه‌هایی اجرا می‌شوند که فضای کافی در آن وجود دارد.

موارد کاربرد درب ریلی چوبی

همان‌طور که اشاره شد، این  نوع درب در ساختمان‌های امروزی کاربرد فراوانی دارد. سازنده درب چوبی ریلی در ادامه برخی از کاربردهای آن را بیان می‌کند.

کمد دیواری

یکی از مهم‌ترین موارد مصرف درب چوبی ریلی ، استفاده از  آن  در کمد دیواری است. در نتیجه از فضای موجود در اتاق‌خواب به طور بهینه استفاده می‌شود.

درب سرویس‌های بهداشتی

برخی از مواقع به دلیل اجرای بد دیوارهای ساختمان یا کوچکی فضای سرویس بهداشتی، امکان استفاده از درب بازشو نیست. در این موارد، درب ریلی چوبی تنهاترین و بهترین گزینه موجود است.

جداکننده

در برخی مواقع سلیقه صاحب‌خانه حکم می‌کند که قسمت هال از نشیمن جدا باشد. یکی از راه‌هایی که علاوه بر جداکننده باعث زیبایی خانه می‌شود، استفاده از درب‌های ریلی چوبی متفاوت است. در برخی از مواقع نیز در آشپزخانه از این درب‌ها استفاده می‌شود تا قسمت مطبخ را از دیگر قسمت‌ها جدا کنند. گاهی هم برای درب تراس و بالکن از این درب‌ها استفاده می‌شود.

پنهان‌کردن

اگر در خانه فضای پرتی دارید که از آن به ‌عنوان انباری استفاده می‌کنید، این نوع درب‌ها می‌توانند آن فضا را پنهان کنند و ظاهر خانه شما را آراسته‌تر جلوه دهند. سازنده درب چوبی ریلی پیشنهاد می‌کند که حتی برای  پنهان‌کردن کابینت نیز از این نوع درب‌ها استفاده کنید تا فضای آشپزخانه شما شکیل‌تر شود.

مقایسه درب ریلی چوبی و شیشه‌ای

درب‌های ریلی در فضاهای داخلی بسیار مورداستفاده قرار می‌گیرند. انواع شیشه‌ای و چوبی دو  نوع پرکاربرد درب‌های ریلی هستند. در ادامه به کمک سازنده درب چوبی ریلی این دو نوع را با هم مقایسه می‌کنیم.

وزن

معمولا درب‌های شیشه‌ای وزن بیشتری دارند و سنگین‌تر هستند. بنابراین علاوه بر مشکلاتی که در حین نصب درب‌های شیشه‌ای پیش می‌آید، سنگینی موجب می‌شود که عمر مفید ریل‌ها و یراق‌آلات مربوط به آنها کاهش به پیدا کند.

رطوبت

بدیهی است که چوب از شیشه در برابر رطوبت آسیب‌پذیرتر است و رطوبت آن را خراب می‌کند. بنابراین در محیط‌هایی مثل استخر، ترجیح عقلانی استفاده از درب ریلی شیشه‌ای است.

قیمت

در این مورد، عوامل زیادی دخیل هستند که میزان قیمت هر یک از این دو را مشخص می‌کنند. در برخی موارد درب ریلی شیشه‌ای ارزان‌تر و در برخی موارد، گران‌تر است. در کل، تفاوت قیمت آنها چندان برجسته نیست.

مزایای درب چوب ریلی

سازنده درب چوبی ریلی در این بخش به مزایای این نوع درب‌ها خواهد پرداخت.

مکملی عالی برای زیبا کردن خانه

در خانه‌های امروزی به دلیل کمبود جا باید از هر حربه‌ای برای شیک شدن فضای داخلی استفاده کرد. درب‌های ریلی چوبی در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف این امکان را به طراح یا صاحب‌خانه می‌دهد تا فضای داخلی خانه را زیباتر و شیک‌تر کند. علاوه بر این، می‌توانید درب‌های ریلی چوبی را با دیگر مصالح نظیر شیشه ترکیب و طرح‌های متنوعی را ابداع کنید.

تبدیل تهدید به فرصت

در بسیاری از فله سازی‌های ساختمان‌های امروزی، عیوب کار در مرحله آخر خود را نمایان می‌کنند. بسیار پیش‌آمده است که خریدار، خانه را بدون نصب درب‌ها و یراق‌آلات از سازنده می‌خرد و به مشکلاتی در زمینه‌های نصب درب‌های خانه بر می‌خورد. به ‌عنوان‌ مثال، یکی از مشکلاتی که در خانه‌های کوچک رخ می‌دهد، عدم فضای کافی برای درب‌های دستشویی است. به‌طوری که گاهی درب‌های  لولایی دستشویی تا آخر باز نمی‌شوند و به روشویی گیر می‌کنند.

یکی دیگر از مشکلات در اتاق‌های خواب رخ می‌دهد. معمولا درب‌های لولایی اتاق‌خواب به داخل باز می‌شوند و فضایی را اشغال می‌کنند که اجازه چیدمان و طراحی‌های دلخواه را نمی‌دهند. در چنین مواقعی، سازنده درب  چوبی ریلی پیشنهاد می‌کند که از درب‌های ریلی چوبی استفاده کنید تا علاوه بر از بین‌بردن اشکالات اجرایی ساختمان، به زیباتر شدن فضای داخلی نیز کمک کنید.

یکی از پرکاربردترین موارد استفاده درب‌های ریلی، در کمدهای دیواری است که در ادامه، مزایای آنها را تشریح می‌کنیم.

زیبایی اتاق‌خواب

زیبایی و نظم اتاق‌خواب به آرامش افراد بسیار کمک می‌کند و موجب خواهند بود هر صبح با انرژی بیشتر به کار روزانه مشغول شوند. طرح‌های مختلف این نوع درب‌ها کمک می‌کنند اتاق‌خواب زیباتری داشته باشید.

نصب آینه

می‌توانید بر این درب‌ها، آینه‌هایی با طرح‌های مختلف نصب کنید. بدین ترتیب از اشغال فضاهای دیگر جهت قرارگیری آینه بی‌نیاز خواهید شد.

جلوگیری از صداهای مزاحم

درب‌های لولایی بعد از مدتی سروصدا می‌کنند و مجبور هستید که هرچند وقت یک‌بار آنها را روغن‌کاری یا لولاهای آنها را عوض کنید. این صداها در شب، بسیار آزاردهنده هستند. همچنین این درب‌ها فضای بیشتری به اتاق‌خواب می‌دهند.

معایب درب چوبی ریلی

معایب این نوع درب‌ها به شرح زیر هستند:

فاصله درب چوبی ریلی و دیوار

بین دیوار و این نوع از درب‌ها همیشه فاصله‌ای وجود دارد. هرچند با استفاده از کتیبه‌هایی می‌توان این فاصله را  اصلاح کرد، اما باز هم این فاصله در این نوع درب‌ها به‌خاطر وجود ریل‌ها، طبیعی است. سازنده درب چوبی ریلی پیشنهاد می‌کند که در این موارد اگر فضای کافی دارید، از درب ریلی مخفی استفاده کنید.

درب ریلی چوبی کمد دیواری
درب ریلی چوبی کمد دیواری

انتقال هوا  و بو  بین دو محیط

یک از معایب این‌گونه درب‌ها این است که بو را از سرویس بهداشتی به داخل اتاق بیشتر از درب‌های لولایی انتقال می‌دهند. برای کم‌تر شدن بوی نامطبوع، نیاز است که در سرویس‌های بهداشتی از تهویه قوی‌تری استفاده کرد و در بالا و جلوی درب، از کتیبه‌ قرار داد. البته راه هایی وجود دارند که میتوان این عبور و هوا و صدا را کمتر کنیم که بسته به شرایط محیطی راهکار ارائه می شود .

این نوع درب‌ها معمولا انتقال دما بین دو محیط دارند و باعث می‌شوند هوای گرم به فضاهای سردتر برود و دمای اتاق در زمستان کاهش یابد. در خانه‌های کوچک این معایب قابل‌چشم‌پوشی هستند؛ زیرا تقریبا همه اتاق‌ها دمای یکسانی دارند.

در ادامه، سازنده درب چوبی ریلی عیب‌های درب ریلی کمدهای دیواری را بیان می‌کند.

فضای دسترسی کمتر به داخل کمد

نسبت به درب‌های لولایی، شما فضای دسترسی کمتری به داخل کمد دارید و همچنین نظافت کمد و ریل‌های داخل، کمی زمان‌بر است.

کمترشدن عمق کمد

به دلیل این که درب ریلی باید داخل کمد جای‌گذاری شود، کمی از عمق داخلی آن را کاهش می‌دهد؛ به همین دلیل، فضای داخل کمد کمتر می‌شود.

مصالح مورداستفاده در درب‌های چوبی ریلی

ام دی داف، اچ‌ دی ‌اف و پلای وود در را می‌توان در ساخت این درب‌ها به کار برد. استفاده از چوب درختان نیز در ساخت این درب‌ها معمول است. سازنده درب چوبی ریلی بیان می‌کند که چوب درختان روس، راش، بلوط و گردو بهترین مصالح طبیعی برای این نوع درب‌ها هستند. همچنین از روکش‌هایی برای این درب‌ها و رنگ‌های ضد آب استفاده می‌شود تا در برابر رطوبت مقاوم باشند.

اجزای درب چوبی ریلی

این درب از اجزای زیر تشکیل شده است که در همه درب‌های کشویی چوب مشترک هستند.

  • خار قفل‌کن
  • ریل
  • غلتک
  • درب ریلی که انواع جنس چوب آن ذکر شد.

نحوه ساخت درب چوبی ریلی

سازنده درب چوبی ریلی اولین مرحله ساخت را اندازه‌گیری می‌داند. باید طول، عرض و شیب سقف اندازه‌گیری شوند. مرحله دوم، بستگی به نوع چوب دارد. اگر از ام‌دی‌اف و متریال مشابه مواد استفاده می‌کنید، نیاز است با توجه‌ به اندازه‌های گرفته شده، آن را برش دهید و نقاط نصب را با شیارهایی آماده کنید. سپس قطعه نگه دارنده درب در بالای آن نصب می‌شود و آخرین مرحله، گذاشتن غلتک‌ها است.

اگر در ساخت درب از چوب درختان استفاده می‌کنید، بعد از اندازه‌گیری باید شیارزنی با دقت کامل انجام شود تا وسایل به‌ راحتی در شیار حرکت کنند. تفاوت چوب طبیعی و ام‌دی‌اف در این است که در چوب درختان باید بیشتر در شیارزنی دقت شود.

چگونگی اجرای درب چوبی ریلی

سازنده درب چوبی ریلی به ما توصیه می‌کند که قبل از نصب باید از استحکام دیوارهای پیرامون این درب اطمینان کافی حاصل کرد. سپس کلاف لازم باید در بازشو جای‌گذاری شود و ریل‌ها را در بالا یا پایین در قرار داد. حالا درب آماده نصب و قرارگیری در جای خود است. بهتر است نصب درب چوبی ریلی توسط فردی متخصص صورت گیرد تا از مشکلات بعدی جلوگیری شود. برای نصب درب چوبی ریلی کلاسیک حتما به نصاب مجرب نیاز دارید.

قیمت درب چوبی ریلی

هزینه درب چوبی ریلی به عوامل زیر بستگی دارد:

  • مدل، ابعاد و وزن درب
  • نوع مواد استفاده شده در درب (ام‌دی‌اف، اچ‌دی‌اف، روس، راش، گردو و …)
  • مکان نصب و موقعیت آن
  • نوع ریل مورداستفاده
  • یراق‌آلات
  • نوع روکشی که در درب به کار می‌رود.
درب ریلی چوبی کمد دیواری
درب ریلی چوبی کمد دیواری

جمع‌بندی

در این مطلب به جهت اینکه همه چیز را درباره درب ریلی بیان کنیم، از کمک سازنده درب چوبی ریلی استفاده کردیم. این نوع درب‌ها در فضاهایی که مشکل تنگی و کمبود جا دارند، بسیار کمک‌کننده هستند و موجب زیبایی خانه می‌شوند.


مطالب مرتبط با موضوع درب ریلی چوبی :

نویسنده اقای نعمتی

WhatsApp us