طراحی داخلی
طراحی مفهومی :
طرحی زمانی مفهوم میابد که بر اساس سبک و نگرش ایجاد شده باشد و در غیر اینصورت معنی و مفهوم ندارد
واژه طراحی مفهومی امروز در فضای برندینگ و بازاریابی جایگاه بسیار ویژه ای پیدا کرده است. موضوع را اینگونه مطرح می کنم، یک سبک معماری یا طراحی داخلی یک منزل را در نظر بگیرید، زمانی هویت واقعی پیدا می کنند که این طراحی بر اساس یک مفهوم و یا فلسفه آن سبک باشد در غیر اینصورت برای ما مفهوم و معنایی ندارد.
Conceptual Design
طراحی مفهومی , طراحی و ساخت
طراحی به دانش ایجاد یک طرح از تصویری ذهنی، خیالی یا واقعی گفته میشود. طراحی در معنای تخصصی، مفاهیم و کاربردهای متنوعی را دربر میگیرد، از این رو مانند واژۀ هنر با یک تعریف مشخص نمیتوان تمام جنبههای آن را بیان کرد. ویکیپدیا
سه عبارت “معماری داخلی” ، “طراحی داخلی” و “دکوراسیون داخلی” معمولا (به غلط) به جای یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرند. گرچه هر سه بخش های مشترکی با هم دارند و هدف همه ی آنها بهبود کیفیت زندگی از طریق بهبود فضا ست، اما مترادف یکدیگر نیستند.
طراحی مفهومی چيست؟(با تاکید بر طراحی موتور)
اولين قدم در هر طراحی، طراحی مفهومی میباشد. يعنی انتظاراتی كه از طرح موردنظر وجود دارد و وظيفهای كه برای آن درنظر گرفته شده در اين مرحله درنظر گرفته میشود. برای روشن شدن موضوع مواردی را عرض میكنم.
نوع سوخت مصرفی چيست؟
چقدر توان و گشتاور موردنياز است؟
حجم جابجايی پيستون موتور چقدر بايد باشد؟
قيمت تمام شده موتور در چه حدودی بايد باشد؟
چقدر مصرف سوخت برای آن پيش بينی شده است؟
كاربری موتور چيست و برروی چه خودروهايی بايد نصب شود؟
تكنولوژی بكار رفته در طراحی و ساخت در چه حدودی بايد باشد؟
طراح موتور ابتدا شكل كلی موتور را در ذهن خود متصور شده و بعد با توجه به نيازمنديها و اهداف از قبل تعيين شده، موتوری را طراحی میكند كه پاسخگوی اهداف باشد. طراح موتور كسی است كه كوهی از تجربه را به همراه دارد و در حين طراحی از تمامی اين تجربيات بهره میگيرد. يعنی بطور همزمان ضمن طراحی مسائل مربوط به ساخت و توليد را نيز درنظر گرفته و حتی براساس روش ساخت طراحی خود را انجام میدهد. مثلا میداند كه قطعهای مانند ميل لنگ از طريق ريختهگری بايد توليد شود يا از طريق فورج و آهنگري. در اينصورت روش ساخت نوع طراحی را تحت تاثير قرار داده و متناسب با آن طرح نقشه موردنظر استخراج میشود. درحال حاضر طراحی اوليه كليه قطعات موتور ملی از بلوگ سيلندر گرفته تا سرسيلندر و … آماده میباشد. نقشهها در اين مرحله فقط شكل موتور را نشان میدهد و جزئيات آنها هنور تثبيت نشده است. يعنی هنوز تاييد نهايی برروی آنها صورت نگرفته، ولی با اطمينان ۹۹ درصد اين قطعات نهايی خواهد بود مگر آنكه ايرادی به آنها وارد شده و طراح بخواهد بخشی از آنرا اصلاح كرده و يا تغيير دهد.
پس از طراحی قطعات نوبت به شبيهسازی و تحليل كامپيوتری میرسد. كه مهمترين فعاليت محسوب میشود. با استفاده از نرمافزارهای كامپيوتری پيشرفته تمامی فرآيندها، مكانيزمها، و قطعات تحليل شده و نتايج مورد نقد و بررسی قرار میگيرد. منظور از فرآيندها يعني:
فرآيند تنفس و تخليه دود
فرآيند احتراق
فرآيند انتقال حرارت (خنك كاری موتور)
كه بايد با نرم افزارهای پيشرفته شبيه سازی و تحليل سيالاتی و ترموديناميكی شوند. ضمنا مكانيزمهای موتور هم بايد شبيه سازی و تحليل سينماتيكی و ديناميكی شود. اين مكانيزمها عبارتند از:
مكانيزم لنگ (ميل لنگ ، شاتون ، پيستون)
مكانيزم تعويض گاز (ميل بادامك ، سوپاپ دود ، سوپاپ هوا)
بعد از تحليلهای سيالاتی ، ترموديناميك ، سينماتيك ، ديناميك ، نوبت به تجزيه و تحليل اجزاء و قطعات میرسد. يعنی براساس فشار و نيرويی كه بر هر قطعه مانند سرسيلندر ، پيستون ، ميللنگ، شاتون ، بلوك سيلندر و غيره وارد میشود، بارگذاری لازم انجام شده و قطعات بصورت انفرادی از نظر استحكام و مقاومت مصالح مورد تحليل قرار میگيرند.
اما برای انجام تحليلهای فوق لازم است اطلاعات كامل و دقيقی به نرمافزار داده شود و به همين دليل طراحان ترجيح میدهند از اطلاعات واقعی و اندازهگيری شده برروی موتور استفاده كنند. بنابراين بهترين راه حل ساخت نمونه است. يعنی براساس طراحی اوليه نمونههايی ساخته شده و مورد آزمايش قرار میگيرد تا با اندازهگيری پارامترهايی مانند فشار درون سيلندر و دما در نقاط مختلف و غيره … اطلاعات دقيق برای شبيهسازی كامپيوتری بدست آيد.
اطمينان نهايی هنگامی حاصل میشود كه نمونههايی واقعی از موتور ساخته شده و آزمايشهای لازم برروی آنها انجام شود. مهمترين آزمايشی كه برروی نمونهها صورت میگيرد آزمايش دوام است تا طراح مطمئن شود طراحی قطعات و جنسی كه برای آنها درنظر گرفته شده، صحيح است. بدون آزمونهای صحه گذاری نمیتوان طراحی را تاييد كرد.
نقل از وبلاگ:http://national-engine.persianblog.com
با تصرف و تلخیص
معماری
بنا و نما
معماری آینده طراحی مفهومی در معماری
۱۳۹۵/۰۷/۰۶
توسط امیر صادقپور
بدون دیدگاه
افراد بسیاری معتقدند طراحی مفهومی، مهمترین فاز در اجرای یک پروژه معماری است. اغلب طراحان نیز بر سر جنبه های مختلف طرحهای مفهومی معماری و توان معنیبخشیدن به طرح اولیه، بحث میکنند. اما یکی از مهمترین فاکتورها در بسط بهتر این معانی و مفاهیم، بازشناسی و در نظر گرفتن پیشرفتهای طراحی است.
با پیشرفت تکنولوژیهای مرتبط با معماری، نمونههای جذابتری از ساختمانها و سازهها در حال ساخته شدن هستند. به علاوه، کشف تازههایی در رشتههای نانوتکنولوژی و عصبشناسی نیز در این حوزه نقش بازی میکنند و یافتههای تازه، در طراحی و اجرای طرحها، مورد استفاده قرار میگیرند.
برای مثال بر اساس نتیجه آخرین تحقیقات در زمینهٔ عصبشناسی، امکان درک رفتار، پردازش و عکسالعمل ساکنان یا بازدیدکنندگان یک بنا، با ضریب خطای کمتری ممکن شده است. روشهای نو، زاویه دید تازهای از طراحی نمونههای مفهومی در معماری خلق کردهاند.
طراحی آزمایشی برای امکان شخصیسازی بیشتر طرح مفهومی
در حال حاضر معماری بیش از هر زمان دیگری با سایر صنایع تطبیق یافته است و استراتژیها و روشهایی تازه برای کمک به طراحان در جهت یکپارچهسازی طرحهایشان با تکنولوژیهای جدید و یافتههای علمی تازه، توسعه یافته است. به همین دلیل، امتحان کردن طرح، نقش مهمی را در پروژههای معماری بازی میکند.
در همین زمینه، آیندهٔ طراحی مفهومی و اولیه برای معماری نیازمند یکپارچهسازی و ایجاد هماهنگی بیشتر بین مصالح، تکنولوژیها و طبیعت خواهد بود. برای مثال در طرحهای آینده، اینکه کار طراحی بنا بر تجربهٔ نهایی هر یک از ساکنان چه نتیجهای میگذارد، بسیار مورد توجه قرار خواهد گرفت. چنین دیدگاهی میتواند به افزایش سطح رفاه تک تک ساکنان بنا کمک میکند.
با پیشرفت کار طراحان، معماری نیز پیشرفت خواهد کرد. بخشی از این حرکت رو به جلو، مسیری را شامل میشود که نمونههای اولیه و مفهومی کار، طی آن طراحی میشوند.
در گذشته معماران بسیاری به نمونهطرحهای اولیه یا مدلهای فیزیکیای که از طرح سازهها ساخته میشد اعتماد کرده و کار را آغاز میکردند. در حالیکه امروزه به طرحهای سهبعدی کامپیوتری برای آغاز کار تکیه میشود. اما در آینده، این روند تغییرات دیگری نیز خواهد داشت. برای مثال، با پیشرفت ابزارها، تکنیکها و تکنولوژیهای فیلمسازی و انیمیشنسازی، نقش این صنایع در ساخت طرح اولیه بیشتر و بیشتر خواهد شد.
در نهایت، پروسهٔ طراحی مفهومی سازهها و ساختمانها، تبدیل به طراحی نمای کاملا یکپارچه میشود که رفتار ساکنان -پیش از ساخت بنا- در آن به صورت بیدرنگ قابل بازبینی و بررسی خواهد بود.
برگرفته از: Sensing Architecture
طراحی مفهومی و فلسفه ذن در یک پروژه منحصر بفرد / عکس
طراحان ژاپنی در یک پروژه منحصر بفرد فضایی با رویکرد مفهومی را شکل دادهاند.
سرویس معماری هنرآنلاین: گروه معماری “سان تیان ون”، ویژگیهای منحصر بفرد و جالب توجهی از کارکردهای بصری را در طراحی یک رستوران به سبک ژاپنی در استان “جی لین” چین به نمایش گذاشتهاند . طراحی رستوران” ستسوگتا” با خلق فضا و عرصههای چشمگیر که به طرز جالب توجهی با نمادهای تفکر ذن پیوند یافته، ارتباط ویژه ای را با مخاطب ایجاد میکند.
در مواجهه با طراحی جسورانه فضای ورودی، هر رهگذری علاقمند میشود تا به داخل ساختمان برود. نمای روشن، ورودی نورانی، عرصه شیشه ای آبی رنگ و پس زمینه سیاه رنگ سقف در طراحی داخلی صرفاً به عنوان یک ایده مفهومی به کار نرفتهاند اما ترکیب این چند ویژگی باعث شده تا به لحاظ بصری تعادل در فضا ایجاد شده و از نظر کاربری، هارمونی مناسبی خلق کند.
انتقال ارزشهای فرهنگی هنری ژاپن به مشتریان برای کارفرمای این پروژه اهمیت داشته است. فضای شیشه ای آبی رنگ فصول سنتی ژاپن را تداعی میکند؛ درخت سپید در فضای آبی به نشانه زمستان، نور زرد و سپید به نشانه پاییز و تلفیق نور صورتی و سفید به نشانه فصل بهار در نظر گرفته شدهاند. این سه رنگ توسط نورهای LED محیط و عرصهها را متأثر از فلسفه سنتی ژاپنی به نمایش میگذارند.
منبع : honaronline.ir/
مطالب مرتبط :
- 10 طراحی داخلی با صرفه جویی در فضا که باعث می شود آپارتمان کوچک شما جادار و بدون شلوغی به نظر برسد
- با الهام از طراحی دکوراسیون داخلی, رویای خود را زنده کنید
- رنگ دیوار مشکی مات برای خانه شما؟ 6 طراحی دکوراسیون که ثابت می کند این یک ایده خوب است!
- 35 جدیدترین طراحی داخلی اتاق خواب با تصاویر 2021
- 15 تا از طراحی داخلی چوبی پرطرفدار سالن 1400
- طراحی چوبی جالب برای تصور مجدد خانه شما