مزایا و معایب چوب بلوط
نگاهی کلی به چوب بلوط
چوب بلوط نوعی سخت چوب است که در صنعت دکوراسیون چوبی بسیار پرکاربرد است. چوب بلوط دارای رگه های زیبا و شکل و شمایل روستایی است که جذابیت را به دکوراسیون چوبی هدیه می کند.
یکی از خواص چوب بلوط استحکام و سنگین بودن آن است.
از دیگر خواص چوب بلوط مقاومت بالای آن به پوسیدگی و قارچ است.
این چوب همچنین دارای سطحی صاف است که به راحتی سمباده کشیده می شود و رنگ و براق کننده های چوب به زیبایی هرچه تمام تر بر سطح چوب بلوط قرار می گیرند.
برای استفاده بهتر از خواص چوب بلوط باید مزایا و معایب چوب بلوط درک شوند.
به دلیل تقاضای زیاد برای چوب بلوط، امکان انقراض این درخت وجود دارد و به همین علت کاشت انواع چوب بلوط در سراسر جهان آغاز شد تا هم نیاز مصرف کنندگان برطرف شود و هم اینکه این درخت پرکاربرد از انقراض در امان بماند.
مزایا و معایب چوب بلوط _ چوب بلوط دارای گونه و انواع بسیار زیاد است
درخت بلوط جزو درختان همیشه سبز است و تعداد گونه های آن به 600 عدد می رسد. در این مقاله سعی شده است تا مزایا و معایب چوب بلوط و همچنین خواص و کاربردهای چوب بلوط توضیح داده شود.
خواص چوب بلوط
برای درک بهتر مزایا و معایب چوب بلوط بایستی خواص این چوب را بدانیم. چوب بلوط به قدری پرکاربرد و ایدهآل است که دانستن خواص این چوب به درک مزایا و معایب چوب بلوط کمک بسزایی می کند.
چوب بلوط به شدت مستحکم، سنگین و پایدار است. این چوب دارای رنگ های زیبا و رگه های دائمی است که هرگز محو نمی شوند. همچنین چوب بلوط نسبت به حملات قارچ و میکروب شدیدا مقاوم است. خواص مادام العمری چوب بلوط آن را برای مصارفی که عمر طولانی می طلبند مثل کابینت های آشپزخانه و حتی تخته خردکن مناسب می کند.
مزایا و معایب چوب بلوط _ عمر طولانی چوب بلوط
ظاهر چوب بلوط
برای دانستن مزایا و معایب چوب بلوط، بهتر است با ظاهر چوب بلوط نیز آشنا شویم. ظاهر چوب بلوط از درختی به درخت دیگر و از شاخه ای به شاخه دیگر متفاوت است. زمانی هم که از رنگ های طبیعی و براق کننده های طبیعی برای چوب بلوط استفاده شود تضاد زیبای بین رنگ ها بیشتر نمایان می شود.
چوب بلوط به خودی خود دارای جذابیت های ظاهری ویژه ای است که آن را نسبت به رنگ های سنگین بی نیاز می کند. ظاهر چوب بلوط صاف و صیقلی است و کار رنگ آمیزی و صیقل دادن آن نیز آسان تر از بقیه انواع سخت چوب است.
مزایا و معایب چوب بلوط _ ظاهر چوب بلوط
روش های نگهداری از دکوراسیون ساخته شده با چوب بلوط
دانستن مزایا و معایب چوب بلوط باعث می شود بتوانیم از این چوب پرکاربرد به خوبی نگهداری کنیم. روش های نگهداری از چوب بلوط آسان است ولی باید با دقت انجام شود. سطح چوب بلوط تنها با یک پارچه مرطوب تمیز می شود و نیاز به شستشوی کامل دکوراسیون چوبی نیست. برای این که چوب بلوط در بهترین شرایط باقی بماند بهتر است هر چند وقت یک بار سطح دکوراسیون چوب بلوط با روغن مایع باکیفیت برق زده شود. قرار دادن دکوراسیون چوبی ساخته شده از چوب بلوط در آب باعث خراب شدن دکوراسیون چوبی می شود.
مزایا و معایب چوب بلوط _ نحوه نگهداری از چوب بلوط
انواع چوب بلوط
مزایا و معایب چوب بلوط منحصر به نوع خاصی نیست و شامل همه انواع چوب بلوط می شود. چوب بلوط از متعارف ترین نوع سخت چوب است که در ساخت انواع دکوراسیون چوبی مورد استفاده قرار میگیرد. چوب بلوط در دو نوع چوب بلوط سفید و چوب بلوط قرمز در دسترس است. از آنجایی که چوب بلوط قرمز از لحاظ دسترسی بیشتر از چوب بلوط سفید است و تنوع آن هم خیلی بیشتر است به نظر می رسد که ارزانتر از نوع سفید باشد.
چوب بلوط قرمز دارای طیف رنگی بالا بین قهوه ای روشن تا قرمز مایل به صورتی و الگوی رگه های آن شبیه به حرکت آب پیچ و خم دار است. از طرفی هم چوب بلوط سفید دارای طرح ببری با موج های زرد رنگ و خال خالی است.
مزایا و معایب چوب بلوط _ انواع چوب بلوط
مزایای چوب بلوط
مزایا و معایب چوب بلوط فراوان هستند. در این بخش از مقاله به صورت جداگانه و به تفکیک مزایا و معایب چوب بلوط ذکر خواهند شد. چوب بلوط به دلیل مزایا و فواید بالایی که دارد گزینه مناسبی برای انواع دکوراسیون چوبی و طرح های مختلف چوبی است. در ادامه با مزایای مختلف این چوب آشنا می شویم.
- پایداری بالا: چوب بلوط دارای پایداری بالایی است و رگه های آن قدرت تحمل خوبی داشته و برای همین به هنگام کار با چوب بلوط این چوب شاخه شاخه نمی شود.
- رگه: چوب بلوط دارای رگه های بسیار زیبا و الگوهای فوق العاده ای است که جذابیت این چوب را چندین برابر می کنند.
- رنگ روغن و براق کردن: به دلیل داشتن سطح صاف و صیقلی، چوب بلوط رنگ و براق کننده را به خوبی جذب می کند و بسیار زیبا می شود.
- مناسب برای لوازم چوبی سنگین: چوب بلوط داری استحکام، چسبندگی و وزن زیاد است. به همین علت برای تولید لوازم خیلی سنگین از این چوب عالی استفاده می شود.
- در دسترس بودن: چوب بلوط به خصوص نوع قرمز آن با طیف رنگ های بالا نسبت به بقیه انواع سخت چوب بیشتر در دسترس سازندگان قرار دارد.
چوب بلوط مناسب برای لوازم چوبی
- مقرون به صرفگی: قیمت چوب بلوط نسبت به بقیه انواع سخت چوب ارزان تر است و از نظر اقتصادی مناسب افرادی است که به دنبال یک چوب ارزان و باکیفیت هستند. از نظر ماندگاری این چوب و استحکامی که دارد نیز مقرون به صرفه است.
- وارنیش: چوب بلوط رنگ های وارنیشی را هم به خوبی جذب می کند.
- شکل پذیری چوب بلوط: چوب بلوط به دلیل خاصیت چسبندگی به هنگام برش زدن به راحتی و بدون اینکه شاخه شاخه شود به هر شکلی برش زده می شود.
- مناسب ساخت در و پنجره: چوب بلوط بهترین گزینه برای ساخت و تولید انواع درب و پنجره و همچنین انواع کابینت است.
- مقاومت بالا: چوب بلوط مقاومت بالایی نسبت به رطوبت و خوردگی دارد و به همین سبب مناسب کابینت آشپزخانه است.
- دکوراسیون چوبی طرح اروپایی: چوب بلوط بهترین گزینه برای ساخت دکوراسیون چوبی طرح اروپایی است دلیل آن هم استحکام، دوام و زیبایی الگوی چوب بلوط است.
- ایده آل برای سریش و آهکی کردن: چوب بلوط برای جاهایی که نیاز به استفاده از آهک و سریش وجود دارد مناسب است.
- پیچ و تاب نخوردن: چوب بلوط به نسبت بقیه سخت چوب ها به هنگام خشک شدن بد فرم نمی شود و پیچ و تاب نمی خورد. بعد از گرفتن رطوبت چوب بلوط که در کوره های مخصوص صورت می گیرد، این چوب به یک ماده سخت و با دوام و ضدآب تبدیل می شود.
کاربرد فراوان چوب بلوط
معایب چوب بلوط
هر چوبی در کنار داشتن مزایا دارای معایبی هم هست که البته داشتن مزایای زیاد باعث می شود معایب آن نادیده گرفته شوند. در ادامه قصد داریم شما را با معایب چوب بلوط آشنا کنیم.
- وزن بالا: چوب بلوط وزن بسیار بالایی دارد. از این رو کار با آن کمی دشوار می شود. پیاده کردن طرح های معاصر روی چوب بلوط به دلیل سنگین وزنی امکان پذیر نیست.
- سختی در برش زدن: از آنجا که چوب بلوط بسیار سنگین وزن است، برش زدن و کار با آن کمی دشوار می شود و اگر به خوبی حمل نشود و بیفتد، تکه تکه و خرد می شود.
- ترک خوردگی: چوب بلوط و دکوراسیون ساخته شده از چوب بلوط اگر به درستی نگهداری نشود به مرور زمان آب رفته و ترک می خورد.
- رنگ آمیزی: رنگ روی دکوراسیون چوب بلوط به مرور تیره تر می شود و جذابیت آن به دلیل دو رنگه شدن کم می شود.
- محتوای بالای تانن یا جوهر مازو: به دلیل وجود مقادیر زیاد تانن در چوب بلوط، ممکن است با رنگ های روغنی واکنش نشان دهد. به همین سبب از رنگ های با پایه آب برای رنگ آمیزی سطوح دکوراسیون چوبی تهیه شده از چوب بلوط استفاده می کنند.
- حساسیت زایی: این حال این چوب در دسته چوب های حساسیت زا قرار دارد. در موارد خیلی نادر چوب بلوط باعث خارش پوست و چشم و آبریزش بینی و در موارد خیلی حادتر آسم می شود.
معایب چوب بلوط در صورت نگهداری نامناسب
مزایای چوب بلوط در ساختمان سازی
از چوب بلوط به دلیل استحکام و سنگینی برای ساخت تیرهای چوبی استفاده می شود.
تیرهای چوبی ساخته شده از چوب بلوط قابلیت تحمل وزن های بالا را دارند بدون اینکه آسیبی به آنها وارد شود. به همین دلیل چوب بلوط مناسب ترین گزینه برای ساخت منازل مسکونی به شمار می رود. چوب بلوط ضد آب است و دارای مقادیر بالایی تانن است که آن را ضد حشرات می کند. بنابراین منزل مسکونی تا سال های طولانی سالم و بدون مشکل باقی می ماند. البته در این میان نگهداری و مراقبت سالانه باید انجام شود و در صورت نیاز پوشش چوب با رنگ و براق کننده های طبیعی تجدید شود.
مزایا و معایب چوب بلوط _ مزایای بی نظیر چوب بلوط در ساختمان سازی
کاربردهای چوب بلوط
در کنار مزایا و معایب چوب بلوط بهتر است نگاهی هم به کاربردهای این چوب بیندازیم. از چوب بلوط برای ساخت انواع روکش، پانل، کف پوش و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. چوب بلوط کاربردهای فراوان دیگری هم دارد که در ادامه بخشی از این کاربردها را بیان می کنیم.
- ساخت و ساز و دکوراسیون سازی: چوب بلوط از قرن ها پیش به عنوان یک چوب مستحکم برای تهیه انواع لوازم چوبی منزل از قبیل درب و پنجره، میز و صندلی و حتی کفسازی استفاده می شده است.
- داروی طبیعی: چوب بلوط خاصیت دارویی اعجاب آوری دارد که به درمان پرفشاری خون و یا تجمع خون در یک منطقه کمک می کند. همچنین جوشانده چوب بلوط برای پیشگیری و درمان سنگ کلیه استفاده می شود.
- بشکه های ذخیره غذا و نوشیدنی: از چوب بلوط به دلیل استحکام در ساخت انواع بشکه ها استفاده می شود. این چوب به دلیل مقاومت به انواع میکروب ها غذا را تا مدت طولانی سالم نگاه می دارد. و همچنین به دلیل داشتن بوی خوب، طعم خاصی هم غذاها و نوشیدنی ها می بخشد.
مزایا و معایب چوب بلوط _ کاربردهای چوب بلوط
حقایقی جالب راجع به چوب بلوط
دانستن مزایا و معایب چوب بلوط برای کسی که مایل است همه چیز را راجع به چوب بلوط بداند کافی نیست. خواندن این حقایق جالب در واقع بخشی دیگر از مزایا و معایب چوب بلوط را برای شما آشکار می کنند.
- چگالی و تراکم بالا: در واقع یکی دیگر از مزایای چوب بلوط چگالی و تراکم بالای آن است. این حقیقت جالب راجع به چوب بلوط باعث شده است تا این چوب قدرتمند به عنوان جایگزین مناسب چوب کاج در انواع دکوراسیون های چوبی به کار گرفته شود. چوب بلوط به دلیل تراکم بالا عمیقا پایدار و سفت است و مقاومت آن به انواع قارچ و خوردگی باعث می شود از آن برای ساخت دکوراسیون اروپایی استفاده شود. قبل از کشف آهن و فلزات از چوب بلوط برای ساخت انواع کشتی ها و قایق ها استفاده می شد.
- چوب بلوط سمبل خیلی از ملیت ها است: چوب بلوط به عنوان نماد درخت ملی انگلستان معرفی شده است و خیلی از خانه های سیاستمداران از همین چوب تهیه شده است. چوب بلوط همچنین به عنوان نماد کشورهایی مثل آلمان، فرانسه و غیره معرفی شده است.
- گیاه مقدس: از درخت بلوط و چوب بلوط در افسانه ها با نام مقدس یاد شده است. طبق افسانه های یونانی در هنگام صاعقه ها، صدای زئوس خدای صاعقه از میان برگ های درخت بلوط شنیده می شود.
- بلوط قدیمی ترین ارگان زنده: حدود سیزده هزار سال پیش درخت بلوط جدیدی از تنه سوخته درخت بلوط جوانه زده و تاکنون هم زنده است!
- زمان میوه دهی درخت بلوط: شاید عجیب به نظر برسد ولی درخت بلوط بعد از بیست الی پنجاه سال اولین دوره میوه دهی خود را شروع می کند. هر درخت بلوط سالانه حدود دو هزار دانه بلوط را تولید می کند. ضمن اینکه از هر ده هزار بلوط فقط یک عدد به یک درخت بالغ تبدیل می شود.
- تولید ابزار موسیقی: همانطور که می دانید چوب بلوط تراکم بالایی دارد و به خاطر همین تراکم آهنگ صدای متفاوتی دارد که آن را برای ساخت انواع ابزار موسیقی مناسب می کند.
- ابعاد بزرگ: درخت بلوط قادر است تا طول ۴۵ متر و قطر ده متر هم رشد کند. یک درخت بلوط رشد یافته می تواند تا پنجاه گالن آب در روز مصرف کند.
مزایا و معایب چوب بلوط _ حقایق جالب چوب بلوط
قیمت چوب بلوط و کلام آخر
چوب بلوط در دو نوع سفید و قرمز در دسترس است. نوع سفید آن به دلیل کمیابی گران تر از نوع قرمز آن است. خواص و مزایا و معایب چوب بلوط قرمز و سفید هر دو به یک شکل است و تنها تفاوت در شکل ظاهری آنها قابل ملاحظه است. چوب بلوط کارایی و دوام و زیبایی بیشتری نسبت به انواع دیگر سخت چوب دارد و در عین حال قیمت آن هم مناسب تر است.
نویسنده: رحیم نعمتی لیمائی
مطالب مرتبط با چوب بلوط :
- ورق فینگر جوینت چوب بلوط درجه یک و وارداتی: انتخابی ایدهآل برای صفحه کابینت تمام چوب
- ایده جالب برای دکوراسیون و دیوارکوب چوب بلوط
- چوب بلوط در مقابل گردو
- انواع چوب در مقابل راش ( برای دکوراسیون ، کفپوش و کابینت )
- چوب بلوط
- تفاوت بین پله های کاج و بلوط
ویژگی های چوب بلوط :
پوب بلوط ؛ چوبی سخت , سنگین بت دانه بندی درشت است که در برابر رطوبت و حشرات بسیار مقاوم است . این چوب در برابر رشد قارچ ها مقاوم است و به همین دلیل دارای طول عمری زیاد است .
چوب بلوط یک چوب بسیار با ارزش است و د صنایع خاصی مانند تولید سرکه , و ساخت لوازم پزشکی استفاده می شوند .
چوب بلوط قرمز :
Quercus rubra ، بلوط قرمز شمالی ، یک درخت بلوط در گروه بلوط های قرمز است. این درخت بومی کشور های آمریکای شمالی ، در شرق و مرکزی ایالات متحده و جنوب شرقی و جنوب مرکزی کانادا است. ویکیپدیا
عکس میز کنسول چوب بلوط :
درخت بلوط قرمز :
درخت بلوط قرمز به بهترین وجه رشد می کند؟
بلوط سرخ درختی سازگار است که می تواند در طیف وسیعی از محیط های طبیعی یافت شود ، اگرچه دامنه های شمالی یا شرقی را بسیار ترجیح می دهد.
درخت بلوط در جنگل ها از مهمترین گونه ها محسوب می شوند