“ما با این علاوه بر جدید به مجموعه شتاب دهنده سرن بسیار خوشحال هستیم، گفت:” تحلیلگر داده لوقا دانیلز از روابط انسانی-سایبورگ. “آشکارساز TIE ما را با مقدار زیادی از عمل فراهم کرده است، و چه چیزی بیشتر آن را می سازد صدا واقعا سرد زمانی که پرتوهای ساقه خارج از آن.”
اما جامعه پژوهش است بیش از کشف تقسیم شده است. محقق ماده تاریک دیو Vader با unimpressed بود، تنفس به شدت در انزجار در سراسر کنفرانس مطبوعاتی اعلام نتایج، و رد مفاهیم کیهانی از نیروی با کنایه “سیارک من مربوط نیست”.
شایعات در حال رشد است که این محقق سرکش امیدوار است تا با غور در سمت تاریک مدل استاندارد، و حتی می تواند ایستگاه تحقیقاتی خود ساخت برخی از روز. با تقسیم جامعه دانشگاهی، بسیاری از آنها توسط دعوت نامه Vader با این وسوسه به مطالعه سمت تاریک، به ویژه محققان کار با لیزر قرمز، و هر کسی واقعا با خط بد که به نظر می رسد خوب در لباس تیره.
به عقب بر میگردیم :
آغاز تپش قلب بزرگترین آزمایشگاه فیزیکی جهان
اذر 1393
برخورد دهنده بزرگ هادرون اگرچه هنوز تا فعالسازی دوبارهاش باید نزدیک به یک ماه دیگر انتظار بکشد، در روزهای گذشته توانسته موفقیت دیگری را در پرونده فعالیتهای خود بهثبت برساند.
براساس گزارش ديسكاوري، برخورددهنده بزرگ هادرون اوايل سال 2015 ميلادي دوباره روشن خواهد شد و فعاليتهاي فيزيكي خود را از سر خواهدگرفت. اما پيش از آن، محققان براي تنظيم آشكارسازهاي اين برخورددهنده بزرگ،توانستند آزمايشي موفقيتآميز را انجام دهند كه طي آن از منبع برخورددهنده پرتوهاي پروتوني ايجاد شده و از ميان شتابگري كوچكتر عبور داده شده و به ديواري فرضي برخورد دادهشدهاند. اين آزمايش آغازگر تلاش براي تنظيم آشكارسازهاي بزرگ اين آزمايشگاه فيزيكي، پيش از آغاز به كار مجدد آن به شمار ميرود.
قدرتمندترين برخورددهنده ذرهاي جهان كه در سازمان تحقيقات هستهاي اروپا واقع شده و تحت مديريت اين سازمان قرار دارد، در 13 فوريه سال 2013 غيرفعال شد و اكنون پس از انجام تعميرات مورد نياز و ارتقا يافتن سيستمهاي اين برخورددهنده، مهندسان سرن درحال آزمودن و تنظيم قطعات مختلف اين سيستم پيچيده هستند تا آن را براي روشنشدن دوباره در سال 2015 آماده كنند.
به گفته ريز الماني فرناندز مهندس ارشد برخورددهنده هادرون، آزمايشهاي اوليه براي كل برخورددهنده يك موفقيت محسوب ميشوند، زيرا نهتنها خطوط تزريق پس از يك سال پرتوهاي پروتوني را از خود عبور دادند، بلكه سيستم عامل برخورددهنده نيز مورد آزمايش قرار گرفت. در اين آزمايش مغناطيسهاي برخورددهنده با موفقيت مورد آزمايش قرار گرفتند بدون اينكه پرتوي از تونل اصلي هادرون عبور كند و به اين شكل مهندسان توانستند با دستيابي به زمانبندي دقيق، ساعت هادرون را نيز به دقت تنظيم سازند.
اكنون بهنظر ميآيد پيچيدهترين آزمايشگاه فيزيكي كه تاكنون بهدست بشر ساخته شده، براي فعاليت دوباره آماده است. آزمايش بزرگ بعدي برخورددهنده بزرگ هادرون در 15 فوريه انجام خواهدگرفت، زماني كه پرتوهاي پروتوني وارد تونل اصلي شده و تا سطح جديدي از انرژي شتاب خواهندگرفت.
بزرگترین برخورددهنده اتمی جهان قدرتمندتر میشود
چهارشنبه 29 آذر 1391
فیزیکدانان در برخورددهنده بزرگ هادرون روز دوشنبه اعلام کردند این برخورددهنده با کارایی بیشتری درحال فعالیت بوده و تعداد ذراتی که در تونل آن برخورد داده میشوند بیشتر از همیشه است.
به گزارش فاکسنیوز، دانشمندان با موفقیت توانستهاند فضای میان پرتوهای پروتونی که در تونل برخورددهنده بزرگ هادرون در حرکتند را به نیم برسانند. دانشمندان برای مشاهده ذرات ناشناخته و تعاملات میان آنها،پرتوهای پروتونی را در میان این تونل 17 مایلی زیرزمینی پرتاب میکنند که برخورد میان آنها منجر به شکلگیری ذرات عجیب و ناشناختهای مانند بوزون هیگز میشود،ذرهای که عامل اصلی ایجاد جرم در ماده به شمار میرود.
استیو مهیر مدیرعامل شتابگرهای برخورد دهنده میگوید این آزمایشگاه بزرگ بیش از 6 میلیون میلیارد برخورد انجام دادهاست. سرن در 17 دسامبر تکمیل اولین دوره فعالیت سهسالهاش را که دستاوردهای زیادی در بر داشته،اعلام کرد که کشف بوزون هیگز در تابستانی که گذشت یکی از دستاوردهای باورنکردنی این دوره از برخوردها در مرز میان فرانسه و سوئیس بوده است.
به گفته مهیر، عملکرد برخورددهنده طی این سه سال از تمامی انتظارات فراتر رفته و انجام 6 میلیون میلیارد برخورد طی این دوره دستاوردی بسیار بزرگ و افتخار آمیز بوده است. طی روزهای گذشته نیز برخورددهنده میزان کارایی خود را تا حد قابل توجهی افزایش داده است. هر پرتو پروتونی در برخورددهنده به صدها بخش تقسیم شده که هریک طولی به اندازه چندین سانتیمتر داشته و شامل میلیاردها پروتون هستند.اکنون دانشمندان توانستهاند فضای میان هر بخش پروتونی را به نیم رسانده و فاصله میان هر بخش را به 25 نانوثانیه برسانند. این به آن معنی است که تعداد برخوردهای ممکن در این برخورددهنده افزایش قابل توجهی یافته و در نتیجه حجم اطلاعات به دست آمده نیز افزایش خواهد یافت.
کشف بوزون هیگز، در صورتی که دانشمندان واقعا آن را یافتهباشند، پدیده ای بسیار نادر است زیرا از میان 6 میلیون میلیارد برخوردی که طی سه سال گذشته در این برخورددهنده انجام گرفته تنها 400 برخورد ردپایی از ذره بوزون هیگز را در خود داشتهاند.
با آغاز سال 2013،برخورددهنده بزرگ، پیش از توقف فعالیش به مدت یک سال، آزمایشهایی در زمینه برخورد دادن پروتونها و یونهای سرب انجام خواهد داد. قرار است برخورددهنده بزرگ هادرون در سال 2015 با قدرت و سرعتی بیشتر از قبل فعالیت خود را از سر بگیرد. منبع همشهری انلاین
گزارش شروع به کار بزرگترین اتمشکن جهان
انجام موفقیتآمیز اولین آزمایش با بزرگترین شتابدهنده ذرات در جهان برای یافتن رازهای کیهان (20 شهریور) باعث شادمانی فیزیکدانان ذرهای شد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو دانشمندان حاضر در مرکز کنترل این شتابدهنده در “سازمان پژوهش هستهای اروپا” (سرن) پس از این موفقیت فریادی شادی سردادند.
رابرت آیمار، مدیر عامل سازمان، این رویدار را “روزی تاریخی” برای سرن و عطش انسان برای دانستن خواند. او گفت: “انسانها در به دنبال پاسخ به این پرسش بودهاند که از کجا آمدهاند و به کچا باید بروند، اینکه آیا کیهان پایان خواهد یافت و کیهان در آینده به کجا خواهد رفت.”
درست در ساعت 7:30 صبح به وقت گرینیچ، اولین دسته پروتونی به درون شتابدهنده Large Hadron Collider یا LHC – دستگاه عظیمی که 100 متر زیر زمین در مرکز سرن ساخته شده است، تزریق شد.
هدف از این آزمایش حل کردن برخی از بزرگترین معماها در فیزیک است: اینکه آیا “ذره هیگس” Higgs boson – ذره بنیادی فرضی یا “بوسونی” که اسپین آن صفر است – وجود دارد که ماهیت جرم سایر ذرات را توضیح دهد؛ و توضیحدهنده “ماده تاریک” و “انرژی تاریک” که 96 درصد کیهان را تشکیل میدهد باشد، و مشخص کند که آیا بعدهای دیگر به موازات بعدهای خود ما وجود دارد یا نه.
در تونل حلقوی 27 کیلومتری این شتابدهنده در مرز فرانسه و سوئیس، دستهپرتوهای پروتونی موازی تا سرعتی نزدیک به سرعت نور شتاب داده خواهند شد.
مغتاطیسهای ابررسانای این دستگاه پرتوهای پروتونی را که در جهت خلاف یکدیگر میچرخانند تا رشتهای از پروتونها در چهار لابراتوار عظیم در آن به یکدیگر برخورد کنند، و به این ترتیب شرایطی که درهنگام وقوع مهبانگ در 13 میلیارد سال پیش رخ داد و به آفرینش کیهان انجامد، شبیهسازی شود.
مجموعههایی از شناساگرها ذرات زیراتمی که از این تصادم به وجود میآیند ردیابی خواهند کرد و به دنبال ردپای ذرات بنیادی جدید خواهند گشت.
آزمایش ابتدایی روز چهارشنبه، مرحله ابتدایی روندی طولانی و محتاطانه برای وارسی تجهیزات و شیوههای عملیاتی پیش از آن است که بتوان این برخورد دادن ذرات را انجام داد.
حرکت اولین دسته پروتونهای تزریقشده بخش به بخش کند میشد، تا تایید شود که دستگاههای نظارتی و مغناطیسهای چرخاننده به درستی کار میکنند. سرعت پروتون عامدانه به خاطر فرآیند وارسی دستگاه کند شده بود.
اتمام این حرکت پروتونها در جهت عقربههای ساعت که یک ساعت به طول انجامید، با غلیان شادی کارشناسان حاضر در اتاق کنترل همراه شد.
به گفته دانشمندان آزمایش حرکت پروتونها در خلاف جهت عقربههای ساعت در ساعات آخر روز چهارشنبه انجام خواهد شد.
منبع همشهری انلاین
تولد 12 ذره زیراتمی ناشناس
LHC یک قدم به یافتن ذره هیگز نزدیکتر شد
دانشمندان مرکز تحقیقات هستهای اروپا (CERN) میگویند برخورددهنده بزرگ هادرون به تعدادی ذره زیراتمی دستیافته که ممکن است یکی از آنها همان ذره هیگزی باشد که فیزیکدانها سالها به دنبالش میگشتند
به گزارش بیبیسی، جزییات بیشتر در مورد ذرات کشف شده در کنفرانس بینالمللی فیزیک انرژی بالا (ICHEP) در پاریس رونمایی شد.
برخورددهنده بزرگ هادرون (LHC) دو ذره پروتون را با یکدیگر در یک تونل 27 کیلومتری در مرز سوئیس و فرانسه برخورد میدهد به امیداینکه ذرات زیراتمی جدیدی پیدا کنند که یکی از آنها ذره هیگز (Higgs) یا ذره خدا نام دارد.
درباره برخورددهنده بزرگ هادرون بیشتر بخوانید . دانش
یافتن این ذره میتواند اسرار زیادی را برای دانشمندان فاش کند و به سوالات زیادی در مورد پیدایش جهان هستی پاشخ دهد. تاکنون دوتا از بخشهای آزمایش LHC به نامهای Atlas و CMS وجود این ذرات سنگین زیراتمی را شناسایی کردهاند. Atlas تا کنون 9 برخورد و CMS نیز 3 تا 4 برخورد را مشاهده کرده که هرکدام میتواند با بوجود آمدن این ذرات مرتبط باشد.
مطالب مرتبط :
- خلاصه کتاب کار عمیق نویسنده کال نیوپورتکتاب “کار عمیق” نوشته کال نیوپورت ، در مورد روش های موفقیت و تکامل شخصی است. نویسنده در کتاب به تأثیر کار عمیق بر بهبود کیفیت زندگی انسان و دستیابی به موفقیت میپردازد
- اطلاعات عمومی : کالئیدوسکوپ Kaleidoscopeکالئیدوسکوپ
- ملکه ریاضی ایران درود بر شما خانم مریم میرزاخانی برنده جایزه فیلدز مدال فیلدز یا نشان فیلدز (به انگلیسی: Fields Medal) جایزهای است که هر چهار سال یکبار به ابتکار ریاضیدان کانادایی جان چارلز فیلدز در جریان کنگره اتحادیه جهانی ریاضیات به ریاضیدانان جوان (کمتر از چهل سال) که کار ارزندهای در ریاضی انجام داده باشند، داده میشود. جایزه فیلدز به طور رسمی از سال ۱۹۵۴ اهدا… خواندن بیشتر: ملکه ریاضی ایران
- معرفی کتاب و نویسنده الیسا آشوودمعرفی کتاب : مدیریت انگیزش: راهنمای مدیران برای شناخت و افزایش انگیزش ، رابرتدی. پریچارد ؛ الیسا اشوود
- منشاء همه موجوادات زنده زمین را ببینیدمنشاء همه موجوادات زنده زمین را ببینید
- Gilles Deleuzeفلسفه