خانه » Blog » هنر » کمیک » کتاب : قصه گویی تصویری و روایت تصویر ( با موضوع کارتونیست )

 گرافیک و داستان گویی ، ویژوال روایت به معنای روایت تصویری

کارتونیست ، کارتون ، نقاشی ، انیمیشن
کمیک مصور ، کارتونیست ، کارتون ، نقاشی ، انیمیشن

اثر : کاریکاتوریست آمریکایی ویل آیزنر eisenr , will        

چاپ به زبان فارسی : سال 1390 – 142 صفحه

درباره این کتاب و نویسنده ویل آیزنر امریکایی به زبان انگلیسی و ترجمه شده به فارسی با نام : قصه گویی تصویری و روایت بصری  توسط ترجمه : آرش جلال منش / بهمن شریفی تاریخ انتشار به زبان انگلیسی : 1985 ؛ 1990 نسخه استایرن در 164 صفحه

موضوعات گرافیک و داستان گویی ، ویژوال روایت به معنای روایت تصویری (Visual دیداری‌، بصری‌، دیدنی‌، وابسته‌ به‌ دید، دیدی‌ )

از این کتاب به عنوان یک راهنما و آموزش در دوره های تحصیلی کمیک دانشگاه های هنرهای تجسمی استفاده میشود .

نام  کتاب  کمیک و هنر متوالی

Comics and Sequential Art

From Wikipedia, the free encyclopedia

Comics and Sequential Art

Casa-cover.kwill.png

Author  Will Eisner

Country                United States

Language             English

Subject Comics

Publisher             Poorhouse Press

Publication date

1985; 1990 (Expanded Edition)

Pages    164 (Expanded Edition)

Followed by       Graphic Storytelling and Visual Narrative

Comics and Sequential Art is a book by American cartoonist Will Eisner that analyzes the comics medium, published in 1985 and revised in 1990. It is based on a series of essays that appeared in The Spirit magazine, themselves based on Eisner’s experience teaching a course on comics at the School of Visual Arts. It is not presented as a teaching guide, however, but as a series of demonstrations of principles and methods. A 1990 expanded edition of the book includes short sections on the print process and the use of computers in comics. Eisner followed with a companion volume, Graphic Storytelling and Visual Narrative, in 1996.

بخش های مهم این کتاب شامل :

سخن نخست :

تلاش هنرمندان در بیان داستان به کمک تصویر ، اتفاق جدیدی نیست . دیوید برونا در مجله  Bookman weekly  سال 1995 در مقاله ای بخشی از تاریخ این تلاش را برسی کرده است . او به هنرمند هایی اشاره نموده است که به نظر من پدران قصه گویی گرافیکی مدرنند . فرانس ماسریل کارتونیست سیاسی اهل بلژیک که برای مجله  La Feuille داستانهای بی کلام می نوشت . در سال 1919 او سفر هیجان انگیزش را چاپ کرد ، که در داستان 169 حکاکی بر روی چوب بود . این داستان را انتشارات پنگوئن در سال 1988 منتشر کرد . این کتاب حاوی مقدمه ای از توماس مان است که در ان نویسنده شهیر از خواننده می خواهد در جریان تصاویر غرق شود و تاثیر عمیق و ناب تری از آنچه تابحال تجربه کرده است را درک کند . ماسریل بیش از 20 رمان کشید و بعد ها اوتو نیکل المانی از سبک های او الهام گرفت که رمان تصویری او به نام سرنوشت در سال 1930 منتشر شد . ادامه را میتوانید در کتاب فوق مطالعه کنید . در این بخش کتاب به اثار :  میلت گراس کارتونیست امریکایی 1963  مرده زنه رو گول زد . نیز اشاره شده .

مقدمه کتاب :

در مقدمه به تاریخ معاصر فیلم و کمیک پرداخته و مطالبی از این گونه اورده شده :

در فرهنگ ما ، فیلم و کمیک ، اصلی ترین رسانه های قصه گویی به کمک تصاویر هستند …

نیمه دوم قرن بیستم شاهد تغییری در تعریف ادبیات بوده است …  رشد تکنولوژی موجب بالا رفتن استفاده از تصویر به عنوان ابزار ارتباطی شده است .. مانند تابلو های کنار جاده ، تبلیغات و..

یکی از مزیت های کمیک ارتباط با همه افراد جامعه مانند بی سواد یا کودک زیر سن تحصیل …

در کتاب  تاثیر گذار ( رسانه پیام است ) اثر مارشال مک لوهان و کوینتن فیور آمده است :

جوامع بیشتر بر اساس ذات رسانه ای که انسان با آن ارتباط برقرار میکنند شکل می گیرند تا محتوای ارتباط  . سرنوشت کمیک چنین است : ظاهری رنگین و مصوری که بر مفاهیم ساده ی آن مسلط است .

سالهای 1965 تا 1990 سالهایی بودند که کمیک به دنبال یافتن محتوای ادبی بود . این جریان ، با نویسندگان و طراحان کمیک زیر زمینی آن زمان به وجود آمد که سعی میکردند وارد بازار شوند .

انتقاد و چالش از سوی منتقدان ادبی ..

ایا کمیک میتواند به موضوعات جدی بپردازد ..

پل گراوت در روزنامه دیلی تلگراف می گوید : به نظر نمی رسد بتوان حدی برای جاه طلبی های کمیک قایل شد …

نکته ای که در انتهای مقدمه به ان اشاره شده بسیار جالب است ، خوانندگان قدیمی که به خواندن روزنامه عادت کرده اند برایشان دیدن یک سری تصویر و پردین از یک تصویر به تصویر دیگر کاری مشکل است در حالی که نسل امروز که با کامپیوتر و تلویزیون بزرگ شده اند به این کار عادت کرده اند و دنبال کردن تصاویر برایشان کاری ساده تر و عادی تر است . برای نسل جوان پردازش تصویر و کلام کاری راحت تر است .

در بخش سوم که با سر فصل کمیک بعنوان یک رسانه آغاز میگردد به موضوعات تغییرات خواندن در قرن بیست و یکم تغییرات فیلم ها و متن ها میپردازد . و میگوید اکنون فیلم دیدن تبدیل به رقیبی قدر برای خواندن متن شده است .

فیلم به راستی ، چالشی بزرگ  برای متن چاپی با ماهیت ثابتش شده است …

اسکات مک کلاد در کتاب خواندنیش به نام شناخت کمیک ، معتقد است : کمیک ظرفی است که میتواند هر تعداد تصویر را گرد هم آورد .

گوشه ای از درک مدیر سایت فن و هنر : اگر به رشد اینترنت و وبسایتها نیز نگاهی اجمالی بیندازیم متوجه میشویم که روند رشد اینترنت زمانی شدت گرفت که تصاویر در اینترنت به حد بالایی از انتقال اطلاعات رسید . )

فرایند خواندن کمیک ، همانا فرایند خواندن یک متن به شکل گسترده است . در خواندن یک متن ، کلمات ، در یک فرایند تبدیل به تصاویر می شوند . کمیک این روند را با عرضه کردن تصاویر ، تسریع میکند . هنگامی که عرضه متن و تصویر به درستی انجام شود دیگر تبدیل کلمات به تصویر انجام نمی گیرد و به مانند یک کلیت جامع ارائه می گردد .

… تصاویر خود به عنوان یک زبان به کار میروند .

در انتهای این بخش به یک نکته که ارتباط با فرهنگ شرق دارد اشاره شده . ارتباطی در خور توجه بین تصویر سازی و خط تصویری در نگارش زبان های مشرق زمین وجود دارد . هنگامی که که این زبان به عنوان ابزار ارتباط بین ایده ها و اطلاعات به کار گرفته شود . خود را کاملا از یک سرگرمی بصری پوچ بالا می کشد . کمیک دیگر رسانه ای برای قصه گویی است . 

نکته : واژه های که در این کتاب به عنوان موضوع اصلی استفاده میشوند : روایت گر گرافیکی : عنوانی عمومی برای راوی که تصاویر را به قصد بیان یک ایده به کار گیرد . فیلم و کمیک هر دو روایت گر گرافیکی هستند .

کمیک : ترتیب چاپ شده تصویر و ابر ها که به طور اخص در کتاب های کمیک استفاده می شوند .

راوی : نویسنده با فردی که مسئول امر روایت است .

تابلو های دنباله دار : قطاری از تصاویر که به دنبال هم چیده می شوند .

کارتونیست ، کارتون ، نقاشی ، انیمیشن

 گالری عکس :

بخش های اصلی این کتاب

قسمت اول

سرگذشت قصه گویان

قصه گویی چیست ؟

کاربرد داستان

تعریف کردن یک داستان

ادامه در قسمت بعد


مطالب مرتبط با کمیک :

  • کارتونیست ، کمیک
    کارتونیست٬ کمیک، «کمیک‌استریپ، همان هنر متوالی است.» ویل آیزنر، کارتونیست. کُمیک ‌استریپ  به انگلیسی   Comic Strip   نقاشی
  • انیمیشن چیست؟
    انیمیشن نام تکنیکی است که در آن هر فریم فیلم به صورت انفرادی چه به صورت یک گرافیک کامپیوتری یا عکاسی از یک تصویر و یا ایجاد تغییرات مکرر کوچک
  • کتاب : قصه گویی تصویری و روایت تصویر ( با موضوع کارتونیست )
    کمیک : ترتیب چاپ شده تصویر و ابر ها که به طور اخص در کتاب های کمیک استفاده می شوند .راوی : نویسنده با فردی که مسئول امر روایت است . تابلو های دنباله دار : قطاری از تصاویر که به دنبال هم چیده می شوند . کارتونیست ، کارتون ، نقاشی ، انیمیشن

WhatsApp us