خانه چوبی در پایتخت

فیلم/ رؤیایی‌ترین خانه در پایتخت

چوب مهربان است، حس صميميت‌ به آدم مي‌دهد. انرژي مثبتي دارد.

در میان شلوغی تهران، استادی خوش‌فکر و خلاق، با استفاده از چوب خانه‌ای رؤیایی‌ بنا کرده است؛ خانه‌ای که تماما در کارگاهی ساخته شده و در مکان فعلی نصب شده است.

ماشاالله آقای دکتر اینقدر با احساس و قشنگ از این خونه و رویای کودکی تعریف می کنند که واقعا همه دوست دارند همچنین خونه ای داشته باشند .

من هم محله ای آقای دکتر هستم و از ابتدا شاهد این خانه بودم ، اون طرف خیابان هم یه مغازه است که دورتادور درب آن گره چینی کار شده است که به نظرم کار آقای دکتر باشه .

باعث افتخار ما است که همچنین افرادی در اطراف ما زندگی می کنند . خوش به سعادت ما و احسنت و درود بر آقای دکتر  – با تشکر گروه صنایع چوب و هنر ایران زمین ( طراح و سازنده خانه های چوبی پیش ساخته )

کلیپ بسیار زیبا از خبرگزاری فارس در مصاحبه با دکتر عباس افتخاري در خانه چوبی ایشان

با تشکر از خبرگزاری فارس

ساختمانهای پیش ساخته – سریع و مقاوم!

خانه چوبی، رؤیای کودکی


زندگی ,مهارت‌ها , اشکان خسروپور:
همهمه‌ای از رنگ‌های سبز چمنی و آبی فیروزه‌ای، یک خورشید دایره شکل زرد در بالا با چند ابر آبی پفکی در کنارش با چندتایی خط باریک مشکی که لابد پرنده‌اند.


همه اين شكل‌هاي ساده بالاي كاغذ هاشور مي‌خورد و پايين‌تر، يك چهارگوش بزرگ ناشيانه كه مثلا خانه است كه چندتايي پنجره‌ قهوه‌اي يا مشكي دارد. اينها نقاشي بچگي‌هاي ما بود، تصويرهاي كودكانه‌اي كه رويايمان از خانه را به تصوير مي‌كشيد. رويايمان كلبه‌اي بود كه آرامش داشت، معمولا چوبي بود و آبشاري يا جوي آب رواني داشت.

اين تصويرها براي خيلي از ما هنوز هم تصاوير محوي از يك‌رويا هستند كه شايد خيلي از ماها تصميم داشتيم وقتي بزرگ شديم به آن برسيم. ولي مشكل از جايي شروع شد كه وقتي بزرگ شديم دغدغه‌هايمان رنگ و بوي ديگري گرفت و ديگر روياهاي كودكي در زندگي واقعي‌مان نقشي نداشت، اين وسط اما عده كمي نتوانستند از آرزوهاي نقاشي‌شان دل بكنند و تلاش كردند در بزرگسالي آن چيزي كه آرزو مي‌كردند را محقق كنند؛ آدم‌هايي مثل عباس افتخاري كه دانشجوي دكتري مرمت آثار تاريخي هنر اصفهان است.

او آنقدر نقاشي‌هاي كودكي‌اش را جدي گرفت تا اينكه توانست در محله حكيميه تهران يك خانه‌ پيشرفته با چوب و ني بسازد كه هم محكم است هم زيبا؛ خانه‌اي كه دوستدار محيط‌زيست است. در گرماي تهران كولر نمي‌خواهد و دوستدار انرژي به‌عنوان سرمايه ملي است. سقفش كنار مي‌رود و آبشار هم دارد و دوستدار كانون گرم خانواده است.

چرا اين خانه خاص است


خانه‌اي كه عباس افتخاري به‌عنوان مبتكر اين ساختمان ساخته، يك ساختمان 3‌طبقه بزرگ است كه قطعاتش قبلا در كارگاهي طراحي شده و بعدتر، با پيچ و مهره به هم چفت شده‌اند. حسن «روياي كودكي» اينجاست كه مي‌شود يك‌شبه تمام قطعات آن را سوار وانت كرده و 3روزه، دوباره هرجاي ديگري كه دلتان خواست روي هم سوارش كنيد.

ايده‌اي كه روي زمين پدري پياده شد


زمين كوچك پدري در منطقه حكيميه تهران، چند سالي بدون استفاده مانده بود؛ زميني بود بزرگ اما مهجور مانده تا اينكه طرح خانه چوبي به ذهن عباس افتخاري رسيد. او دنبال اين بود كه روياهاي كودكي‌اش، همان خيال‌هايي كه در كودكي كاغذهاي سفيد را رنگي مي‌كرد، به شكلي عملي پياده كند.

دوست داشت خانه‌اش چوبي باشد، شيرواني داشته باشد، جوي آبي پر از ماهي و قورباغه از كنارش بگذرد و حتي بالايش هم كلاغ داشته باشد. اين بود كه زمين پدري را پي بتوني ريختند و آقاي معمار همراه با دوستانش در كارگاه، مشغول طراحي و ساختن قطعات خانه شد. خودش مي‌گويد: «٧٢ قطعه مختلف اين خانه از قبل در يك كارگاه ساخته شده و بعدتر در محل اصلي به هم پيچ و مهره شدند.

چون بار اول‌مان بود، 10نفري 3‌ماه براي طراحي و ساخت قطعات زمان صرف كرديم. مي‌خواستم خانه‌اي بسازم كه در عين راحت بودن، عمر مفيد بالايي داشته باشد و به اين زودي‌ها خراب نشود.

خوشبختانه در اين راه موفق هم شدم. بنابر نتيجه آزمايش‌ها و تست‌هاي مختلف خانه چوبي مي‌تواند دست‌كم 350سال عمر مفيد داشته باشد.» آقاي افتخاري درباره اينكه ايده ساخت يك خانه قابل حمل چوبي، چطور به ذهنش رسيد، مي‌گويد: «مي‌خواستيم خانه‌اي بسازيم كه اگر قرار شد روزي به جايي ديگر برويم، بشود آن را با خودمان ببريم. مي‌خواستيم جوري باشد كه بتوانيم، خانه و زندگي‌مان را يك‌جا بار كنيم و يك جاي ديگر، بسازيم.»

خانه 200ميليوني


حدود 6سال پيش بود كه خانه چوبي با هزينه‌اي حدود ٢٠٠ميليون تومان ساخته شد. اين كلبه چوبي 3طبقه، يك دفتر كار، 2اتاق خواب و يك كتابخانه بزرگ دارد. سقف كتابخانه‌اش هم با يك ريموت‌كنترل كنار مي‌رود تا لذت خوش كتابخواني زير آسمان شهر را به صاحبخانه‌اش هديه كند.

در بچگي، داستاني مي‌خوانديم كه 3بچه خرس و يك گرگ بدجنس قهرمانانش بودند. نتيجه داستان اين بود كه ‌خانه‌هاي‌ كاهي و چوبي با يك فوت و تكان كوچك ويران مي‌شوند اما نتيجه داستان اين خانه ٣٥٠ متري فرق مي‌كند. خانه چوبي طوري ساخته شده كه بتواند زلزله و توفان‌هاي شديد را تاب بياورد. عباس افتخاري درباره دليل اين مقاومت مي‌گويد: «چوب‌هاي خانه روي يك سري فريم‌هاي فلزي سوار شده و بين رده‌هاي مختلف ديوارچوبي عايق قرار داده شده است. غيراز اينها به‌خاطر انعطاف‌پذير بودن و مقاومت چوب، توفان‌هايي با شدت ١٢٠ كيلومتر در ساعت و زلزله با شدت حدود ٧ ريشتر را طاقت مي‌آورد.»

چلچراغ 100 واتي


مسئله مقاومت به كنار، خانه چوبي با دوستداران محيط‌زيست هم ميانه خوبي دارد. اينطور كه آقاي معمار مي‌گويد، اين كلبه يك سري پنل خورشيدي روي سقفش دارد كه بخشي از انرژي مورد نياز خانه را تأمين مي‌كند. به‌خاطر داشتن «تونل باد» هم معمولا نيازي به كولر ندارد.

يكي از ديدني‌هاي ديگر اين خانه، ‌چلچراغ پرنورش است، مجموعه‌اي ازلامپ كه يك چلچراغِ 50چراغي را مي‌سازد، چراغ‌هايي كه به‌خاطر ساختار خاص‌ شان دوستدار محيط‌ زيست هستند و به اندازه يك لامپ كوچك ساده برق مصرف مي‌كنند.

عباس افتخاري، درباره اين ابداع دختر و همسرش مي‌گويد:‌

«اين چلچراغ را همسر و دخترم در عرض يك هفته طراحي كرده و ساختند. به‌خاطر نوع لامپ‌هايش كه از نوع SLD است، تمام اين مجموعه روي هم رفته به اندازه يك لامپ 100وات انرژي مصرف مي‌كند. اين لامپ‌ها روي يك تخته چوب كنار هم ايستاده‌اند و تمام مجموعه به يك زنجير متصل شده تا هر وقت كه نياز به تعمير يا تميز كاري بود، فقط يك دسته كوچك را بچرخانيم.»

مقصد: خانه چوبي


صاحب خانه چوبي از معروف شدن روياي كودكي‌اش هم خاطره‌هاي زيادي دارد. او اين‌روزها زياد مي‌شنود و مي‌بيند كه مردم براي آدرس دادن در كوچه و خيابان‌هاي شرق تهران، از عنوان خانه چوبي استفاده مي‌كنند اما جالب‌ترين خاطره‌اش برمي‌گردد به همين چند سال پيش. عباس افتخاري مي‌گويد: «يك بار يادم هست كه نامه‌اي برايم آمده بود. فرستنده نامه به جاي اينكه آدرس كامل پستي‌ام را بنويسد، روي پاكت نامه نوشته بود، تهران، محله حكيميه، خانه چوبي. جالب اينجاست كه پستچي هم منظورش را فهميده بود و نامه به دست‌مان رسيد.»

خارجي‌ها لذت ببرند


استقبال خارجي‌ها هم از اين طرح كم نبوده به‌طوري كه افراد زيادي از كشورهاي مختلف آسيايي و اروپايي به ايران آمدند تا روي سازه ايراني آقاي معمار، سرمايه‌گذاري كنند. او مي‌گويد سرمايه‌گذاران وقتي وارد خانه مي‌شدند باورشان نمي‌شد كه همه اين سازه ساخته يك ايراني باشد و از اينكه چنين توانايي‌اي در كشور بود متحير بودند.

زندگي دور از شهر، به افتخار شهرگفت‌وگو با عباس افتخاري، كسي كه مي‌گويد خانه چوبي‌اش هم عضوي از خانواده‌اش شده است

معمولا برخي از شهروندان در ساخت خانه‌هايشان كمتر ريسك مي‌كنند و ترجيح مي‌دهند با مصالح سيماني و آجري ساختمان خانه‌شان را بنا كنند، چرا شما دست به اين ريسك زديد و خانه‌تان را چوبي ساختيد؟


خب اين ذهنيت در برخي وجود دارد و نمي‌توانم ايرادي به آنها بگيرم چون فكر مي‌كنند كه خانه بايد محكم و بتوني باشد، بايد مثل قصرها همه‌اش از سنگ باشد و يا اينكه دست‌كم آجري ساخته شود ولي نظر من كلا اين بود كه اگر از مصالحي مانند چوب استفاده كنم بهتر است چون مي‌خواستم خانه‌ام دوستدار محيط‌زيست باشد.

يادم هست كه بعضي‌ها مي‌گفتند اگر خانه‌ات بتوني باشد، ‌محكم‌تر مي‌شود. در برابر سرما و گرما هم مقاوم‌تر است. بگذاريد اين موضوع را از منظر علمي بررسي كنيم. هر 5سانتي‌متر چوب مي‌تواند به اندازه 30سانتي‌متر آجر يا يك متر بتون باشد؛ يعني بيشتر از ديگر مصالح مي‌تواند گرما را در خودش نگه دارد و باعث گرم شدن كره‌زمين هم نمي‌شود.

ولي نقدي هم به‌كار شما وارد است؛ اينكه براي همين چوب‌هاي خانه‌تان درخت‌هاي زيادي قطع شده‌اند.
بله چند نفري حتي به من خرده مي‌گيرند كه چرا براي آسايش خودت، براي رسيدن به رويايت، درخت‌ها را قطع مي‌كني؟

من در جواب آنها گفتم بياييد پيش از هرچيز به كشورهاي ديگر و سياست‌هايشان درباره درخت‌ها نگاه كنيم؛ كشورهايي كه به شكل صنعتي جنگلداري را پيشه كرده‌اند، به ازاي هر درخت بهره‌برداري شده 2 درخت مي‌كارند و علاوه بر داشتن درختاني با كيفيت چوب بالا به گسترش جنگل‌ها نيز كمك مي‌كنند. از آنجايي كه چوب، هم به چرخه توليد برمي‌گردد، هم به چرخه محيط‌زيست، پس دوستدارمحيط‌زيست است.

علاوه بر اين، چوب فرآوري شده عمر بسيار بالايي دارد و همين باعث مي‌شود كه به طبيعت فشار كمتري وارد شود. دلم مي‌خواهد مردم بدانند، يك خانه تمام چوب، مي‌تواند خيلي بيشتر از خانه آجري دوستدار محيط‌زيست باشد. فقط بايد عينك علم به چشم زد و دقيق‌تر همه‌چيز را ديد.

چه اتفاقي رخ داد كه تصميم گرفتيد در زمين بزرگ پدري‌تان فقط همين خانه را بسازيد؟
اين سؤال براي خيلي‌ها پيش مي‌آيد، چون بعضي از كساني كه مي‌شناسم، از بخت خوب يا به واسطه ميراث نزديكان، ‌صاحب زمين شده‌اند؛ افرادي كه اصالتا اهل شهر هستند و با كشاورزي بيگانه. ناچار زمين‌شان يا باير مي‌افتد، يا مجموعه‌اي از بتن و شيشه مي‌شود.

برج شده و مي‌رود تا آسمان! ولي من علاقه‌اي به اين كارها نداشتم. مي‌خواستم نشان بدهم كه در زمين پدري هم مي‌شود خانه ساخت و هم خوشبخت بود.

چه چيز خانه‌تان بيشتر از هر چيزي براي شما لذتبخش است؟


يكي از بهترين ويژگي‌هايش اين است كه بيرون از هياهوي شهر زندگي مي‌كنيم. يا اينكه آب گرم‌ روزانه‌مان، بدون نياز به امكانات شهري و با استفاده از ‌آبگرمكن‌ خورشيدي فراهم مي‌شود. همين است كه در اكثر مواقع سال، حتي روزهاي ابري آب گرم داريم. در تمام 6سالي كه ساكن خانه هستيم، هيچ مشكلي نداشته‌ايم. اين عالي نيست؟

بخش هيجان‌انگيزش آنجاست كه قرار است در آينده‌ نزديك، سيستم برق اينجا را هم خورشيدي كنيم تا بيشتر از گذشته، ‌محيط‌زيست را در آغوش بكشيم. هزينه‌هايمان هم كمتر مي‌شود.

در حياط خانه هم باغچه‌اي داريم پر از گل و درختان زيبا كه پر از قورباغه و ماهي است و حس خوبي به ما مي‌دهد. باغچه‌مان جوي آب باريكي هم دارد و آبنمايي كه در طول هر فصل فقط يك‌بارنياز به تجديد منبع آب دارد. سيسستم آبنمايش طوري طراحي شده كه هم زيبا باشد، هم با استفاده از سيستم آبياري قطره‌اي آب كمتري هدر برود.

الان آرامشي كه به‌دنبالش بوده‌ايد در اين خانه پيدا كرده‌ايد؟


قطعا، چون چوب مهربان است، حس صميميت‌ به آدم مي‌دهد. انرژي مثبتي دارد. از اين بهتر چه مي‌خواهيم؟ فكرش را بكن، آدم در زمين پدري‌اش، خانه‌اي از چوب بسازد كه حس صميميت در خودش دارد و در نقطه‌اي از شهر ساكن باشد كه ساكت است و بي‌صدا.

ديگر از اين بهتر چه كار مي‌شود كرد؟ بابت اين حس خوب به داشتن چند چيز مي‌بالم؛ يكي خانواده‌ام كه همراهم بوده‌اند. ديگري پدرم كه زندگي‌ام روي زمين او پا گرفته و در آْخر استادان و يارانم در دانشگاه كه كمك كردند از شلوغي شهر كنار بكشم. اين روزها، هم به آرزويم رسيده‌ام.

اين روزها خانه ما پر از آرامش است، به‌طوري كه حتي خانه‌مان هم انگار عضوي از ما شده است. مگر ما آدم‌ها بيشتر از اين چه از زندگي مي‌خواهيم.

منبع : http://www.hamshahrionline.ir

خانه ای چوبی در حکیمیه تهرانپارس

رویای کودکی نام خانه ای که در شمال شرق تهران واقع شده است. اسکلت این بنا تماما از چوب و LSF می باشد. مالک آن جناب آقای دکتر افتخاری بوده و طراحی این مکان نیز ذوق و سلیقه ایشان می باشد.

گفتنی ها در مورد این سازه و بنا زیاد هست جالبه بدونید این بنا تمامی استاندارد های استحکام سازه ای ، مبحث ۱۹ و … را دریافت نموده است . بسیاری از قطعات و وسایل داخلی و تزئینات رویای کودکی حاصل ذوق و سلیقه دستان استاد افتخاری می باشد.

از کوچکترین و بی ارزش ترین ابزار و وسایل از نظر مردم عادی یک خانه رویایی زاییده شده است.

در ادامه تعدادی از تصاویر این پروژه به همراه شرح مختصری از سوابق کاری جناب آقای دکتر افتخاری شرح داده شده است.

نام : دکتر عباس افتخاری

سوابق علمی

دانشگاه محل تحصیل کارشناسی ارشد:طراحی صنعتی

دانشگاه محل تحصیل دکتری: دانشجوی دکتری معماری داخلی و طراحی صنعتی
رتبه علمی: عضو هیئت علمی

اطلاعات پژوهشی
بنیانگذار و رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسان مشاور (( هنر مهندسی )) از ۱۳۷۸ تا کنون.
۱۳۸۵- طراح – مخترع و مجری خانه پیش ساخته با سازه درون پوسته ای در شرق تهران.
۱۳۸۵ – طراحی فرمی بیش از ۴۰ هواپیمای سبک نوین- موشک- پرنده های بدون سرنشین.
۱۳۸۵ – طراحی فرمی بیش از ۲۰ سازه دریایی ویژه- کشتی و قایقهای نوین.
۱۳۸۵ – طراحی و اجرای مقاطع پروفیلی سازه سبک و بادوام گلخانه ای.


۱۳۸۴ – طراحی و اجرای پروتوتایپ پوشش های سریع باز شو جهت فضاهای سریع الاحداث.
۱۳۸۴ – طراحی سامانه و مدیریت بر اجرای رفلکتور رادار نهاجا.
۱۳۸۴- طراحی سامانه ومدیریت بر اجرای قطعات رادار نهاجا.
۱۳۸۳ – طراحی سامانه و ساخت گنبد ژئودزیک D-11و D-20.
۱۳۸۳ – طراحی سقفهای شناور منابع ۷۰۰۰ متر مربعی(۵۶۰۰۰ متر مکعب) آب ویژه پتروشیمی بندر امام.
۱۳۸۳- طراحی و مدیریت بر ساخت اتوبوس تشریفات MAN برای شرکت زرین خودرو صنایع دفاع.
۱۳۸۳- طراحی و مدیریت بر ساخت پوشش رادار ناوچه نداجا.


۱۳۸۳- طراحی و ساخت پروتوتایپ رمپ ویژه معلولان برای سوار شدن قطار به سفارش شرکت رجا.
۱۳۸۲- طراحی ماشین مخصوص لجن روب مخازن نفت.
۱۳۸۲ – طراحی سامانه ساخت بزرگترین رادار نظامی ایران.
۱۳۸۱ – طراحی و ساخت اتوبوس امداد خودرو برای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران.
۱۳۸۰ – طراحی و ساخت ۳ مدل اتوبوس تشریفات برای شرکت ایران خودرو.


۱۳۸۰ – طراحی و ساخت پروتوتایپ تریم داخلی اتوبوس شهری MO-457 برای شرکت خودروکار.
۱۳۷۹ – طراحی و ساخت پروتوتایپ تریم داخلی اتوبوس برون شهری C-457 برای شرکت ایران خودرو دیزل.
۱۳۷۹ – پژوهش ، طراحی و تولید صندلی جدید اتوبوس شهری از جنس ABS برای شرکت ایران خودرو دیزل.
۱۳۷۹- طراحی مجموعه کامل مبلمان واحد مسکونی – بخش خصوصی ، تهران.


۱۳۷۸ – طراحی و ساخت پروتوتایپ ۴ مدل جدید بدنه اتوبوس شهری برای شرکت ایران خودرو دیزل.
۱۳۷۸ – طراحی و ساخت بیش از ۳۰ مدل از مجسمه و بتهای کوچک با الهام از تمدن کهن لرستان و سیمره.
۱۳۷۸ – پژوهش و طراحی کوره های ذوب فلز و پخت سفال و سرامیک.
۱۳۷۸ – پژوهش و ارائه ایده برای شناورهای بزرگ با رویکرد بیونیک.
۱۳۷۸ – پژوهش و ارائه ایده (طراحی) برای خودروی سبز.


۱۳۷۷ – طراحی وساخت بدنه بویه های هواشناسی برای پژوهشکده علوم و تکنولوژی زیر دریایی دانشگاه صنعتی اصفهان به سفارش سازمان بنادر و کشتیرانی.
۱۳۷۴ – طراحی و ارائه ایده برای قایق پرنده نوین ( با پنج اختراع در طرح).
۱۳۷۳ – پژوهش و طراحی اجزای الحاقی به خودروهای اسپرت (تیونینگ بدنه) برای شرکت طرح سبز.
۱۳۷۲ – پژوهش و طراحی خودروی برقی در شرکت طرح سبز به سفارش شهرداری تهران.
۱۳۷۱ – طراحی و ساخت پروتوتایپ بدنه جیپ چالاک به سفارش شرکت پارس خودرو.


۷۰-۱۳۶۷- طراحی چند نوع شناور باری و صیادی و نظارت بر ساخت دو مدل به سفارش دو نهاد انقلابی.
سوابق علمی و آموزشی
۱۳۸۷ – عضو هیئت علمی دانشگاه هنر از سال ۱۳۷۵ و مدیر گروه رشته طراحی صنعتی در سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۵ و از ۱۳۸۶ تا کنون.
۱۳۸۷ – تدریس دروس گوناگون از سال ۱۳۷۳ در دانشگاههای مختلف به شرح ذیل:


۱۳۸۷ – مدرس دروس پروژه تخصصی طراحی صنعتی ۳″ – “پروژه تخصصی طراحی صنعتی ۹ (ارتباط با کارخانجات)” – “مواد و روشهای ساخت ۱ (چوب)” – ” مواد و روشهای ساخت ۲ (فلز)” – “مواد و روشهای ساخت ۳ (پلاستیکها)” – “مدلسازی ۱(ماکتسازی)” – “مدلسازی ۲ (پروتوتایپ)” – “طرح اشیاء در تمدن اسلامی” – “طرح سنتی اشیاء” در رشته کارشناسی ارشد و کارشناسی طراحی صنعتی ،/// ” موادوروشهای ساخت ” و ” تکنولوژی محیطهای داخلی ” دوره رشته کارشناسی ارشد معماری داخلی ،/// “قالبگیری ۱ و ۲ ” – “طرح نشان و سکه” – “مواد و روشهای ساخت” ۱و ۲″ رشته کارشناسی مجسمه سازی ،/// ” مواد و روشهای ساخت” ۱و۲″ – “طرح و ساخت اشیاء” و “طرح و تولید” رشته کارشناسی ارشد و کارشناسی صنایع دستی ،/// “تحول صنایع دستی جهان” رشته کارشناسی طراحی و چاپ پارچه/// به تناوب از سال ۱۳۷۶ در دانشگاه هنر تا کنون.


۱۳۸۶- ” پروژه تخصصی طراحی صنعتی ۳″ و ” طرح سنتی اشیاء” دوره کارشناسی ارشد رشته طراحی صنعتی دانشگاه هنر تاکنون .
۱۳۸۶- کارگاه تخصصی “طرح و تولید” دوره کارشناسی ارشد رشته صنایع دستی دانشگاه الزهراء تا کنون.
۱۳۸۵- دروس تخصصی ” موادوروشهای ساخت ” و ” تکنولوژی محیطهای داخلی ” دوره کارشناسی ارشد رشته معماری داخلی دانشگاه هنر تا کنون.


۱۳۸۷ – “تحول صنایع دستی جهان” رشته کارشناسی طراحی و چاپ پارچه.
۱۳۸۳ – “طرح و ساخت اشیاء” و “طرح و تولید” رشته کارشناسی ارشد صنایع دستی در دانشگاه هنر تا کنون.
۱۳۸۳ – ” مواد و روشهای ساخت” ۱و۲ رشته صنایع دستی ” در دانشگاه هنر تا کنون.
۱۳۸۱ – “قالبگیری ۱ و ۲ ” – “طرح نشان و سکه” – “مواد و روشهای ساخت” ۱و ۲″ رشته مجسمه سازی تا کنون.


۱۳۷۹- “مواد و روشهای ساخت ۳” – “مواد و روشهای ساخت ۲″ و”مدلسازی ۱” در دانشگاههای تهران و علم و صنعت تا کنون.
۱۳۷۸- اضافه شدن دروس “مواد و روشهای ساخت ۱” و “مدلسازی ۲” در دانشگاه هنر به دروس دیگر.
۱۳۷۶- – “مبانی هنرهای تجسمی ۲” – “ارگونومی ۳” و “مواد و روشهای ساخت۲ و۳″ رشته طراحی صنعتی در دانشگاه الزهرا تا سال ۱۳۸۲٫
۱۳۷۶- ” مواد و روشهای ساخت۳ ” – ” مدلسازی” – ” طرح اشیاء در تمدن اسلامی” و “بیونیک” در دانشگاه هنر.


۱۳۷۵- به عضویت رسیدن هیئت علمی دانشگاه هنر.
۱۳۷۳- مدرس دروس کارشناسی “پلاستیک” و “مدلسازی ۱″ در دانشگاه آزاد اسلامی تا سال ۱۳۷۴٫

آثار چاپ شده – سخنرانی‌ها و کارگاههای آموزشی
۱۳۸۵- اجرای چندین برنامه آموزشی با عنوان ” قالبگیری و ساخت محصول به روشهای ساده و سریع ” در برنامه خود اشتغالی شبکه آموزش و رپرتاژ تخصصی طراحی صنعتی شبکه چهار سیما.


۱۳۸۵- برگزاری نمایشگاه با حمایت دانشگاه هنر با هدف” آشنایی با جایگاه هنرمندان در صنعت هوا- فضا” در ششمین کنفرانس انجمن هوا فضای ایران، تهران- بانی کنفرانس دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی و انجمن هوا فضای ایران.


۱۳۸۰- نگارش و انتشار کتاب حجم شناسی و ماکت سازی برای مقطع تحصیلی دبیرستان رشته معماری و ویرایش و تجدید چاپ هر ساله تا کنون.
۱۳۸۰- نگارش و انتشار کتاب دانشگاهی چوب.
۱۳۷۸- نگارش و انتشار کتاب دانشگاهی پلاستیک.
۱۳۷۷- نگارش و انتشار کتاب دانشگاهی فلز.


۱۳۸۷ – سخنرانی و ارائه کارگاه آموزشی با عنوان “خلاقیت” دانشکده هنر دانشگاه مازندران.
۱۳۸۶ – سخنرانی با عنوان “معضلات آموزش و پژوهش در ایران، هفته پژوهش، دانشگاه هنر.
۱۳۸۵- سخنرانی با عنوان فضاهای انسانی محدود، دانشکده معماری- معماری داخلی، دانشگاه هنر.
۱۳۸۴- برگزاری کارگاه آموزشی روشهای قالبگیری مجسمه سازی ، دانشکده هنرهای تجسمی، دانشگاه هنر.
۱۳۸۴- سخنرانی با عنوان راهکارهایی برای عملی ساختن عنوانهای پژوهشی در ایران ، هفته پژوهش، دانشگاه هنر.


۱۳۸۳- برگزاری کارگاه آموزشی مدلسازی در طراحی صنعتی، دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز.
۱۳۸۳- سخنرانی در میزگرد (مشکلات پژوهش کاربردی در ایران)، هفته پژوهش، دانشگاه هنر.
۱۳۸۲- سخنرانی با عنوان (نقش طراحی صنعتی در صنایع دستی)، فرهنگسرای ارسباران.
۱۳۸۱- سخنرانی (پژوهش و معضلات آن در ایران)در هفته پژوهش ،تالار فارابی دانشگاه هنر.
۱۳۷۹- سخنرانی با عنوان (تلاش برای نزدیک سازی عمل علمی وعلم عملی) ، دانشگاه الزهرا.
۱۳۸۷- مقاله علمی- پژوهشی (بررسی جایگاه طراحی در فرآیند طرح و ساخت اشیاء صنایع دستی)، فصل نامه علمی- پژوهشی هنر نامه ( در انتظار چاپ).


۱۳۸۷- مقاله علمی- پژوهشی(طراحی فریب افزارهای هوشمند در پدافند غیر عامل)، نشریه علمی- پژوهشی وزارت علوم ( در انتظار چاپ).
۱۳۷۹- مقاله ( ضرورت تلفیق علم و عمل) چاپ شده در مجله تخصصی طراحی صنعتی دستاورد.

متاسفانه تصاویر بدلیل منقش شدن به لوگوی سایت نقش نگار قابل استفاده نمی باشد     منبع :  نقش نگار

برچسب زده شده با:خانه چوبی خانه چوبی تهران دکتر عباس افتخاری رویای کودکی طراحی سنتی معماری سنتی

محمدتیر ۲۱, ۱۳۹۱ در ۰۰:۱۰

باعث افتخار محله حکیمیه یه همچین خونه زیبا درخودش جای داده هرکس تا به حال به این محله سرنزده پیشنهاد میکنم یه بارم شده بیاید از نزدیک این خانه زیبارا ببینید
پاسخ دادن

aliتیر ۲۱, ۱۳۹۱ در ۱۵:۱۵

حکیمیس دیگه پرچم بالا ا ا ا س

مریمفروردین ۱۹, ۱۳۹۲ در ۱۱:۲۵

باسلام وخسته نباشید خدمت جناب دکتر افتخاری، خیلی زیبا و دلنشین بود . من خیلی وقته تو فکر داشتن یه همچین خونه ای هستم برای ساخت در کرمان حدوداً چقدر هزینه دارد . متشکرم
پاسخ دادن

حدادی (مدیر سایت)فروردین ۱۹, ۱۳۹۲ در ۲۲:۴۳

سلام سرکار خانم درحال حاضر چون این نوع سازه به تولید انبوه نرسیده است متاسفانه مبلغی حدود ۱٫۵ میلیون تومان در متر مربع می باشد.

زهراخرداد ۷, ۱۳۹۳ در ۱۷:۵۹

من هرروز از کنار “رویای کودکی” میگذرم و خالقش رو تحسین میکنم……
پاسخ دادن

زهراخرداد ۷, ۱۳۹۳ در ۱۸:۰۳

…و دیدن کلاغهای چوبی روی سقف خونه شدیدددا شگفت زده ام میکنه….
پاسخ دادن

مجیداسفند ۲۲, ۱۳۹۳ در ۱۰:۱۱

سلام خیلی جالبه من عاشق این طور خلاقیت هام. میشه آدرسشو بذارین که از جلوش یکبار رد بشیم ببینیم.
پاسخ دادن

gamerمرداد ۳, ۱۳۹۴ در ۱۶:۱۵

سلام،صاحب این خانه فامیل منه .فکر نمیکردم انقد معروف باشه

گروه صنایع چوب و هنر ایران زمین طراح و سازنده انواع آلاچیق ، کلبه چوبی ، خانه چوبی ، ویلای چوبی ، پل چوبی ، کلبه درختی و انواع سازه های چوبی , آربور ، پرگولا و غیره

مطالب مرتبط با موضوع ساخت کلبه چوبی :

WhatsApp us