خانه » Blog » دانش » فن و هنر » فهرست بها » قیمت انواع چسب » راهنمای خرید بهترین چسب چوب

راهنمای خرید بهترین چسب چوب

وقتی در حال تولید یک پروژه چوبی هستید، مهم ترین چیزی که باید بدان توجه کنید دو مساله است؛ یکی تکنیک نجاری و نازک کاری است و دیگری چسب چوبی است که قطعات چوبی شما را کنار یکدیگر محکم نگه می دارد.

وقتی نوبت به خرید چسب چوب می رسد، می بینیم که انواع متعددی از آنها در بازار وجود دارند، اما شما نیاز دارید یکی از آنها را انتخاب کنید. باید دانست که چوب های متفاوت به چسب چوب های متفاوتی احتیاج دارند، مساله ای که بسیاری ازمردم از آن بی اطلاع هستند! هر نوع چسب چوب مزایا، معایب و کاربردهای ویژه خود را دارد. ما در این مقاله شما را با پنج نوع اصلی چسب چوب یعنی چسب چوب اپوکسی، PVA، چسب چوب مخفی، چسب چوب پلی یورتان و چسب چوب سیانو آکریلات بیشتر آشنا می کنیم. به علاوه در طول این نوشتار شما با اصطلاحاتی مانند چسب چوب ضد آب، بی رنگ، چسب چوب حرارتی و بسیاری نکات مفید دیگر در این زمینه آشنا می شوید. پس با ما همراه باشید.

راهنمای خرید بهترین چسب چوب
راهنمای خرید بهترین چسب چوب

راهنمای خرید بهترین چسب چوب

انواع چسب چوب

از آنجا که چسب های چوب دارای انواع مختلفی هستند، بنابراین باید با مزایا و معایب هر یک آشنا شوید تا انتخاب درستی داشته باشید، چرا که عدم انتخاب صحیح چسب مورد نیاز در پروژه تان، ممکن است شما را با مشکلاتی مواجه کند. پنج گونه اصلی چسب چوب عبارتند از: پلی وینیل استات PVA، پلی یورتان، سیانو آکریلات، چسب چوب مخفی و چسب اپوکسی


محکم ترین چسب چوب به چوب چیست؟

  1. محکم ترین چسب چوب به چوب چیست؟

    چسب گوریلا

    چسب چوب گوریلا یکی از قوی ترین چسب های چوب در جهان است و برای بسیاری از کارگران چوب تنها چسب چوبی است که به آنها اعتماد دارند.

  2. چسب چوب چه ویژگی هایی دارد؟

    خواص: 
    استحکام بالا در هر دو حالت مرطوب و خشک. 
    بسیار مقاوم در برابر رطوبت و شرایط مرطوب، مقاوم تر از چوب در برابر درجه حرارت بالا
     . 
    اغلب با نئوپرن، پلی وینیل بوتیرال، لاستیک نیتریل یا رزین های اپوکسی برای اتصال فلزات ترکیب می شود. 
    مقاوم تر از چوب در برابر پیری شیمیایی؛ 
    به رنگ قرمز تیره


چسب چوب پلی وینیل استات یا همان PVA

رایج ترین گونه که هنگام خرید چسب چوب با آن آشنا می شوید، چسب چوب پلی وینیل استات یا همان PVA است. این همان مدل چسب رایج امروزین است که جایگزین چسب های مخفی شده است. این نوع چسب در انواع برندهای تجاری در بازار وجود دارند.

مزایای چسب چوب PVA

این نوع چسب ها مزایای متعددی دارند. یکی از مزایای این چسب چوب، زرد نشدن بر اثر گذشت زمان است. امتیاز دیگر این چسب این است که تا اندازه ای قابل انعطاف باقی می ماند و باعث می شود قدرت زیاد آن در طول زمان از بین نرود.

گاز متصاعد شونده از این چسب نه خیلی بدبو و نه مضر است و فقط هنگام بلعیده شدن سمی است. اگر عمل چسب کاری به درستی و باکیفیت انجام شود، چند سال دوام می آورد اما اگر عمل چسب کاری بدون کیفیت باشد نواحی چسب خورده باز می شوند.

هنگام خرید چسب چوب به این نکته دقت کنید که چسب های PVA انواع مختلفی دارند برای مثال برخی ضد آب و برخی دارای رنگینه و برخی در برابر آب و رطوبت مقاومت می کنند. بسته به اینکه چوب مورد چسب کاری قرار است در فضای روباز و بیرون منزل قرار بگیرد یا داخل آن، نوع چسب PVA که انتخاب می کنید متفاوت است. برخی از انواع این نوع چسب ضخیم تر بوده و نسبتا زود خشک می شوند. این گونه ها برای به هم چسباندن الوارها در زاویه 45 درجه طراحی شده اند.

از چسب های PVA در تقریبا تمامی پروژه های چوبی می توان استفاده کرد. البته باید توجه داشت که در پروژه های چوبی ظریف احتیاط هایی باید کرد تا سطح چوب، دچار رنگ رفتگی نشود و یا از آن حالت اعلا بودن خارج نگردد.

راهنمای خرید بهترین چسب چوب
راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب PVA
راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب PVA

دو کلمه پلی وینیل و استات معنایشان این است که این نوع چسب بی رنگ و بی بو است. این نوع چسب آنقدر رایج است که اگر شما یک بطری چسب چوب در منزل داشته باشید، به احتمال زیاد از همین نوع چسب است. چسب چوب های زرد و سفید به احتمال زیاد گونه ای از چسب چوب PVA هستند.

هنگام چسب کاری با این نوع چسب باید مراقب باشید و مقادیر اضافی آن را از روی چوب پاک کنید، چرا که می تواند بر روی پرداخت نهایی چوب شما تاثیر منفی بگذارد. به بیان دیگر پس از پرداخت نهایی، کماکان این چسب روی چوب پیداست و این مساله می تواند به کلی ظاهر زیبای چوب شما را خراب کند.

بنابراین قبل از چسب کاری دو قطعه چوب، ابتدا در حالی نوار چسب سرتاسر شکاف را در بر گرفته است، بر روی یک طرف محل اتصال نوار چسب بزنید. حالا سریعا قطعات چوب را در جهت دیگر بچرخانید و چسب را درون محل اتصال اعمال کنید. حالا هر دو چوب را به یکدیگر به پایین محکم کنید و از یک کهنه برای پاک کردن مقادیر اضافی چسب استفاده کنید.

چسب چوب پلی یورتان

یکی از انواع معروف که هنگام خرید چسب چوب با آن مواجه می شوید چسب چوب پلی یورتان است. چسب های پلی یورتان اگر به درستی استفاده شوند چسبندگی بسیار زیادی دارند. کار کردن با این نوع چسب چوب برای برخی افراد مقداری زمان لازم دارد تا به آن عادت کنند.

اگر بخواهیم به برخی از مزایای چسب چوب پلی یورتان اشاره کنیم باید گفت که محتوای آنها خیلی مرطوب نیست و باعث نمی شود محل اتصال برآمده شود، برخلاف چسب چوب های مبتنی بر آب. علت این مساله این است که چسب های پلی یورتان بر پایه آب نیستند و منفذهای چوب، زیاد چسب را به داخل جذب نمی کنند.

یکی از ویژگی های جالب این نوع چسب چوب این است که به شما امکان می دهد اول قطعات چوب را با پرداخت نهایی آماده کنید سپس به یکدیگر بچسبانید، یعنی لازم نیست که اول عمل چسب کاری انجام شود سپس پرداخت نهایی روی چوب صورت گیرد. دیگر ویژگی منحصر به فرد این چسب این است که مانع از واکنش شیمیایی با رطوبت می شود. این امر باعث می شود چوب های دارای رطوبت زیاد و یا روغنی بهتر چسب پذیر باشند، برخلاف چسب های PVA  که عمل چسب کاری چوب های مرطوب با آن مشکل است.

راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب پلی یورتان
راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب پلی یورتان

راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب پلی یورتان

دقت شود که خشک شدن چسب پلی یورتان زمان بر است و پیشنهاد می کنیم قطعات چسب کاری شده را کنار یکدیگر محکم کنید و سپس 24 ساعت به آنها مهلت دهید تا مطمئن شوید که محکم به هم چسبیده اند. برای پاک کردن مقادیر اضافی چسب می توان از اسپریت معدنی یا یک رنده و یا یک کاغذ سمباده استفاده کنید.

پلی یورتان به وسیله رطوبت فعال می شود. این چسب به سرعت خشک و سخت می شود و ضدآب است. کارکردن با چسب پلی یورتان خشک شده در پرداخت نهایی چوب، دردسر ساز است.

قبل از چسب کاری با این چسب، ابتدا چوب را به وسیله یک پارچه کهنه خیس کنید. پس از چسب کاری خیلی سریع قطعات چوب چسب خورده را به همدیگر ببندید و 24 ساعت به آن فرصت دهید تا خشک شود.

این چسب در همه جا قابل استفاده است، هم در مصارف خارجی و روباز و هم در مصارف داخلی.

چسب چوب سیانوآکریلات

یکی دیگر از انواع چسب که نام آن را هنگام خرید چسب چوب می شنوید، چسب چوب سیانوآکریلات یا همان CA است. این نوع چسب به عنوان یک ابر چسب محبوب است. استحکام این چسب خوب بوده اما بهترین نیست. این نوع چسب برای چسباندن گوه ها به سایر قطعات چوبی و نیز به عنوان دستیاری برای موقتا محکم کنار هم نگه داشتن قطعات چوبی بسیار مناسب است. نکته دیگر اینکه از آنجا که این نوع چسب، زیاد سفت نیست می توان پس از خشک شدن چسب، آن را به وسیله چکش چوبی کوبید. از چسب چوب های سیانوآکریلات برای مصارف عمومی چسب کاری استفاده می شود. این نوع چسب برای قالب زنی تاج و نیز تعمیر الوار و مبلمان بسیار عالی است چرا که تمیز و شفاف بوده و سریع قطعات را به هم می چسباند.

مزیت این چسب چوب سریع عمل کردن آن است، به طوری که در مدت زمانی کاملا کوتاه، تکه های چوب آغشته به این چسب، به خوبی به یکدیگر می چسبند. شما همچنین می توانید با اضافه کردن ماده ای تسریع کننده بر سرعت عملکرد این چسب بیفزایید.

وقتی نوبت به درودگری می رسد، شما می توانید از این چسب چوب به عنوان یک راه حل موقت محکم کردن دو چوب استفاده کنید. برای مثال اگر در حال به هم چسباندن تکه های منحنی شکل چوب هستید، می توانید دو چوب را به وسیله مقداری از این چسب موقتا بچسبانید تا اجازه پیدا کنید با استفاده از گیره آنها را کنار هم محکم نگه دارید.

راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب سیانوآکریلات
راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب سیانوآکریلات

راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب سیانوآکریلات

چسب چوب مخفی

شاید تاکنون هنگام خرید چسب چوب به نام چسب چوب مخفی برخورده باشید. این نوع چسب چوب که به آن  Animal Glue یا Hide Glue  گفته می شود یک چسب اورجینال است. نام این چسب از کلمه Hide در زبان انگلیسی گرفته شده است که به دو معنا به کار می رود؛ یکی به معنای مخفی و دیگری به معنای چرم و پوست حیوانات. از آنجا که این چسب از کلاژن موجود در پوست حیوانات تهیه می شود به این اسم نامیده شده است. امروزه کماکان این چسب به طور گسترده در ساخت کمان ها و ابزار آلات استفاده می شود. آماده کردن این نوع چسب چوب آسان است.  البته نوع های ساختگی نیز از این چسب در بازار موجود هستند. گونه طبیعی و ساختگی این چسب قدرت تقریبا یکسانی دارند. مخلوط مناسب هنگام آماده سازی چسب چوب مخفی به وسیله مخلوط کردن یک سهم ماده خام چسب مخفی به همراه دو سهم آب حاصل می شود.

هنگام خرید چسب چوب، خوب است که بدانید دو گونه چسب چوب مخفی وجود دارد. گونه اول آن چسب مخفی گرم است که به وسیله گرم کردن دانه های این چسب در یک ظرف آب تهیه می شود. این چسب با گرم شدن، به مایع تبدیل شده و با سرد شدن جامد و سفت می شود. می توانید این چسب را به وسیله برس بر روی چوب بمالید.

گونه دوم چسب مخفی، چسب مخفی مایع است که در بطری عرضه می شود. مصرف آن درست مانند چسب PVA است. مزیت استفاده از چسب مخفی مایع نسبت به چسب های PVA این است که اگر تمامی مقادیر اضافی چسب را پاک نکنید، مشکلی برای پرداخت نهایی چوب ایجاد نمی کند.

راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب مخفی
راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب مخفی

راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب مخفی

چسب چوب اپوکسی

چسب چوب اپوکسی (Epoxy) گونه دیگری از چسب چوب های محکم به حساب می آید که هنگام خرید چسب چوب احتمالا اسم آن را می شنوید. چسب چوب اپوکسی از دو بخش تشکیل می شود؛ یک رزین و یک سفت کننده. این نوع چسب با ترکیب این دو ماده در اندازه دقیق به دست می آید. هر دو مایع هستند و وقتی با یکدیگر مخلوط می شوند واکنش شیمایی انجام می دهند که باعث سفت شدن ترکیب می شود. مزیت این چسب چوب، ضدآب بودن آن است علاوه بر آنکه در پر کردن شکاف های موجود در مفاصلی که به طور بد به یکدیگر متصل شده اند خوب و کارآمد است.

مدت زمان لازم برای محکم شدن اتصال چسب کاری شده با این چسب، بسیار متفاوت است اما یک قاعده در اینجا وجود دارد؛ هرچه زمان بیشتری طول بکشد، در عوض اتصال محکم تر خواهد بود. این یک برتری نسبت به چسب چوب های PVA به حساب می آید.

اگر محل اتصال بیرون باشد و نیاز به مقدار کمی پرشدن داشته باشد این نوع چسب گزینه مناسبی است. شما می توانید برای ایجاد بافت مشابه چوب، مقداری خاک اره به مخلوط چسب خود اضافه کنید.

یکی از معایب چسب چوب های اپوکسی این است که اسید و رطوبت می توانند در چسبیدن آن مداخله کنند. بنابراین چسب کاری برخی چوب ها با اپوکسی سخت تر است. چوب بلوط مثال خوبی برای چوب های اسیدی است که چسب کاری آن با چسب اپوکسی مشکل است. یکی از نقاط ضعف دیگر که هنگام خرید چسب چوب باید مد نظر داشت این است که این نوع چسب در مقایسه با چسب های PVA و چسب مخفی بیشتر حجم اشغال می کنند.

نکته دیگری که شایان توجه است اینکه انواع فرمول های مختلف چسب اپوکسی وجود دارند که برخی از آنها مقداری چسبیدنشان زمان می برد و در برخی صرفا 5 دقیقه طول می کشد تا اتصال محکم شود.

راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب اپوکسی
راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب اپوکسی

راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب اپوکسی

آشنایی با چند اصطلاح در بازار چسب چوب

پس از آنکه با انواع اصلی چسب چوب آشنا شدیم و مزایا و معایب هر یک را دانستیم به توضیح چند اصطلاح رایج در بازار می پردازیم تا هنگام خرید چسب چوب آگاهانه تر تصمیم بگیرید.

چسب چوب بی رنگ

یکی از اصطلاحاتی که هنگام خرید چسب می شنویم “چسب چوب بی رنگ” است. اولین سوالی که به ذهن می رسد این است که آیا این کلمه به چسبی غیر از انواع اصلی چسب اشاره دارد و برای خود یک گونه متمایز است؟ در پاسخ باید گفت که خیر. چسب چوب بی رنگ همان چسب چوب است که با دستکاری ترکیباتش، آن را به حالتی در آورده اند که پس از خشک شدن کاملا بی رنگ شود تا مناسب کارهای زینتی باشد، برخلاف برخی از چسب چوب ها که پس از خشک شدن رنگ مات تری پیدا می کنند. دقت شود که بی رنگ نامیدن یک چسب چوب به معنای بی رنگ بودن مواد آن نیست بلکه ملاک بی رنگ شدن پس از خشک شدن است. بنابراین ممکن است چسبی بخرید که رنگ آن سفید باشد اما پس از خشک شدن بی رنگ شود.

از چسب چوب بی رنگ در کارهای بسیاری از جمله ساخت مبلمان، صنایع دستی، روکش های چوبی و … می توان استفاده کرد.

نکته دیگری که هنگام خرید چسب چوب باید به آن توجه کنید این است که چسب چوب بی رنگ، به سه شکل عرضه می شود؛ چسب چوب صنعتی، چسب چوب عمومی و هنری. معمولا نوع هنری آن در بسته بندی های کوچک تر و نوع صنعتی آن در بشکه و دبه فروخته می شود.

چسب چوب ضد آب

چسب چوب ضد آب از دیگر اصطلاحاتی است که هنگام خرید چسب چوب به آن برمی خوریم. مقصود از ضد آب بودن چسب چوب، این است که در برابر رطوبت مقاوم باشد و به مرور زمان قدرت آن کاهش نیابد بلکه استحکام اولیه خود را حفظ کند. واضح است که این نوع چسب چوب مناسب پروژه هایی است که در معرض رطوبت هستند. چسب چوب ضد آب، خود یک گونه مستقل چسب چوب نیست، بلکه برخی از انواع چسب چوب ها به شکل ضدآب عرضه می شوند.

راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب ضد آب
راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب ضد آب

راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب ضد آب

چسب چوب حرارتی

شاید تاکنون نام چسب حرارتی را شنیده و یا از نزدیک دیده باشید. چسب چوب حرارتی یا همان Hot Glue Sticks یک چسب ترموپلاستیک است که عمدتا به شکل قطعات استوانه ای شکل جامد در قطرهای متنوع عرضه می شود. برای استفاده از این نوع چسب از یک تفنگ استفاده می کنیم. این تفنگ با استفاده از یک المنت، چسب را ذوب می کند. چسب مایع هنگام خروج از دهانه تفنگ داغ است و می تواند دست شما را بسوزاند و موجب ایجاد تاول شود! وقتی چسب داغ است چسبنده بوده و ظرف چند ثانیه تا یک دقیقه سفت می شود. وقتی چسب حرارتی شما داغ است می توانید با استفاده از اسپری کردن به وسیله ابزار روی چوب و یا فرو کردن چوب داخل آن نیز از این چسب استفاده کنید. این چسب نزد دوست داران صنایع دستی و افرادی که صرفا از روی سرگرمی کار می کنند چسبی محبوب است.

در مصارف صنعتی، چسب های حرارتی مزایای متعددی نسبت به چسب های بر پایه حلال دارند. ترکیبات ارگانیک بخار شدنی (فرار) در این چسب ها یا کم شده اند و یا اصلا وجود ندارند و مرحله خشک شدن نیز حذف شده است. چسب چوب حرارتی عمر طولانی مدتی دارد و دیر منقضی می شود.

هنگام خرید چسب چوب باید دانست که این چسب ها معایبی نیز دارند. برای مثال وجود حرارت در این گونه چسب ها باعث می شود که نتوان از آنها در زیر لایه های حساس به حرارت استفاده کرد. یکی دیگر از معایب آنها از دست دادن استحکام خود در دماهای بالاست. بنابراین محل چسب کاری شده نباید در معرض حرارت زیاد قرار گیرد، زیرا ممکن است تمام چسب ذوب شود. برخی از گونه های چسب حرارتی در برابر حملات شیمیایی مقاوم نبوده و فرسوده می شوند. چسب های حرارتی پس از سرد و سفت شدن، ضخامتشان کم نمی شود این در حالی است که چسب های بر پایه حلال 50 تا 70 درصد ضخامت اولیه خود را در طول خشک شدن از دست می دهند.

گرانروی زیاد این چسب ها پس از مایع شدن، آنها را برای چسباندن زیرلایه های دارای خلل و فرج و سطوح نفوذ پذیر به چسبی ایده آل بدل کرده است. چسب حرارتی مختص به چسباندن چوب نبوده و قادر است انواع چیزها را بچسباند مانند: سرامیک، فلزات، پلاستیک، شیشه و لاستیک.

این گونه چسب در انواع مختلف عرضه می شود و به همین جهت کاربرد گسترده ای در انواع صنایع دارد. برای مثال در ساخت صنایع دستی و سرگرمی از سایزهای کوچک تر این چسب و تفنگ های کوچک استفاده می شود. اما در مصارف صنعتی، این چسب در قطعات بزرگ تر عرضه شده و برای ذوب کردن آن از تفنگ های بزرگ تری استفاده می شود. برای مصارف عمده نیز از سایر اشکال آن مانند گرانولی یا بلوک های ذوب برقی نیز استفاده می شود.

راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب حرارتی
راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب حرارتی

راهنمای خرید بهترین چسب چوب- چسب چوب حرارتی

مقایسه چسب چوب سفید و چسب چوب زرد

نکته دیگری که خوب است هنگام خرید چسب چوب بدانیم، تفاوت میان چسب چوب های سفید و زرد است.

چسب چوب سفید یک چسب همه کاره است و معمولا برای مصارف داخلی مانند صنایع چوبی دستی و مصنوعات چوبی که به جهت سرگرمی ساخته می شوند، استفاده می شود. این نوع چسب چوب به وسیله بخار شدن آب محکم می شود. این بدین معناست که به وسیله آب تمیز شده و درظرف 20 تا 30 دقیقه بسته به نوع متریالی که چسب کاری شده است، خشک می شود.

چسب چوب زرد معمولا در برابر آب مقاوم نبوده و بنابراین برای مصارف خارجی (در فضای باز) ایده آل نیست. هرچند این نوع چسب چوب در مقایسه با چسب چوب های سفید رنگ، سریع تر می چسباند و بسیار راحت تر سمباده زده می شود. یکی از معایب استفاده از چسب چوب های زرد این است که در خلال پرداخت نهایی یا رنگ زده شده روی چوب پیداست. بنابراین اگر می خواهید یکپارچگی رگه های چوب را حفظ کنید، بسته به رنگ چوب، از یک چسب چوب رنگ دار شده طبیعی یا برنزه شده استفاده کنید.

گرانروی چسب های چوب

میزان گرانروی (شل یا سفت بودن چسب چوب) وابسته به میزان مایعات موجود در آن است. برخی از انواع چسب چوب گرانروی کمی دارند و برای پر کردن شکاف های به اندازه تار مو، تعمیر مبلمان و صنایع دستی و نیز جواهرسازی ایده آل هستند، هرچند این نوع چسب چوب روان بوده و موجب کثیف شدن محیط کار شما می شود. اگر شما چسب چوب های روان تر را می پسندید، که البته سریع تر هم خشک می شوند، از یک پارچه کهنه استفاده کنید و تمامی مقادیر اضافی چسب را قبل از خشک شدن تمیز کنید.

هنگام خرید چسب چوب به این نکته دقت کنید که به طور کلی چسب چوب های غلیظ تر برای قطعات سنگین تر چوب مناسب هستند، اما چسب چوب های شل یا با گرانروی متوسط برای مصارف عمومی ساخته شده اند. بنابراین از این چسب چوب ها برای چسباندن چرم، فایبرگلاس و پر کردن شکاف های متوسط می توان استفاده کرد.

راهنمای خرید بهترین چسب چوب- گرانروی چسب های چوب
راهنمای خرید بهترین چسب چوب- گرانروی چسب راهنمای خرید بهترین چسب چوب- گرانروی چسب های چوبهای چوب

راهنمای خرید بهترین چسب چوب- گرانروی چسب های چوب

کدام یک از انواع چسب چوب را انتخاب کنیم؟

ممکن است به دلیل تنوع زیاد هنگام خرید چسب چوب باز هم دچار سردرگمی باشید. اما باید دانست که تمامی انواع چسب چوب به اندازه کافی محکم هستند خصوصا برای مبلمان سازی. وقت خرید چسب چوب، شما باید مسائلی را مد نظر قرار دهید مثل اینکه لازم است چسب شما ضد آب باشد یا نه و یا اینکه قبل از شروع به سفت شدن چسب چه مدت زمان نیازی به کار با چسب دارید. برای مثال چسب چوبی که سریع خشک شود شاید به شما فرصت انجام بقیه کارهای لازم را ندهد.

5 نکته هنگام استفاده از چسب چوب

نکته اول: پس از خرید چسب چوب مناسب خود، باید بدانید که اغلب آنها تنها 12 ماه می توانند در فروشگاه ها نگه داشته شوند و پس از گذشت این مدت شروع به از دست دادن قدرت چسبندگی خود می کنند. البته برخی از چسب چوب ها تا 24 ماه نیز عمر می کنند.

نکته دوم: به جهت جلوگیری از بسته شدن خروجی نازل بر اثر چسب، نازل را پس از استفاده تمیز کنید.

نکته سوم: همیشه هنگام کار با چسب پلی یورتان یا ابر چسب ها از دستکش استفاده کنید. آگاه باشید که چنانچه انگشتان شما آغشته به چسب شود، پاک کردن آنها سخت خواهد بود. برای پاک کردن دست خود حتما دستورالعمل نوشته شده روی جعبه چسب را مطالعه کنید. اگر مقداری از چسب چوب داخل چشمتان ریخت، فورا با مرکز درمانی تماس بگیرید و با آنها مشورت کنید.

کلام آخر

اگر تاکنون تجربه کار با چسب چوب را نداشته اید به شما توصیه می کنیم که این کار را با ساخت یک کاردستی چوبی و یا تعمیر چوب های فرسوده یا شکسته خود تجربه کنید، چرا که واقعا چسب کاری چوب یک تفریح لذت بخش است.

نویسنده: رحیم نعمتی لیمائی

مطالب مرتبط با موضوع نجاری :

WhatsApp us