سازنده کمد دیواری

کمد دیواری جزئی از مبلمان داخل ساختمان است که باعث نظم‌ دادن به اشیا و وسایل می‌شود. در این مطلب قصد داریم انواع کمدهای دیواری را شرح دهیم و همه چیز از انواع کاربرد گرفته تا جنس‌های مختلف آن را که در بازار موجود هستند، بیان ‌کنیم. بدین ترتیب وقتی به یک سازنده کمد دیواری مراجعه ‌کنید، خواهید توانست خواسته‌های ذهنی خود را به خوبی برایش تشریح کنید.

ساخت کمد دیواری بر اساس محل کاربرد

کمد دیواری در طبقه‌بندی‌های مختلفی عرضه می‌شود. یکی از این طبقه‌بندی‌ها، تقسیم کمد دیواری بر اساس محل کاربرد است که در ادامه آن را بیان می‌کنیم.

ایده های برای ساخت کمد دیواری چوب و ام دی اف
ایده های برای ساخت کمد دیواری چوب و ام دی اف

ساخت کمد دیواری اتاق‌خواب

معمولا این کمد دیواری در فاصله بین حمام و اتاق‌خواب قرار می‌گیرد تا بتواند محیطی بی‌صدا را برای اتاق‌خواب فراهم کند. از طرفی دیگر، کانال‌های کولر نیز در کمد دیواری قرار می‌گیرند. این، ایده اولیه اکثر طراحان است تا بتوانند برخی از ناهنجاری‌های داخل خانه را پنهان کنند.

در طراحی کمد اتاق‌خواب باید به این نکته دقت کرد که کارفرما از یک سازنده کمد دیواری چه می‌خواهد؟ چه مقدار عمق برای کمد مناسب است؟ طراحی و جنس کمد دیواری از چه باشد و استحکام آن چگونه باید تامین شود؟.

در کمد دیواری اتاق‌خواب، انواع وسایل قرار می‌گیرند. از لباس و لوازم اضافه خانه گرفته تا تشک، پتو و … . برخی از خانم‌ها، بعضی از لوازم آشپزخانه خود را نیز در کمد دیواری اتاق‌خواب قرار می‌دهند. به همین دلیل، این کمد باید طوری باید طراحی شود که برای این‌گونه از وسایل، جا به‌اندازه کافی داشته باشد. بدین منظور، معمولا داخل کمد را طبقه‌بندی می‌کنند تا استفاده بهینه‌ای از فضا داشته باشند.

ساخت کمد دیواری لباس

در برخی از خانه‌هایی که فضای کافی دارند، طراحی و ساخت کمد دیواری لباس بسیار مهم است و موجب نظم و حفاظت از لباس‌ها می‌شود. بهتر است کمد دیواری لباس خانم‌ها و آقایان در صورت داشتن فضا، جدا باشد. اگر چنین امکانی وجود ندارد، بهتر است کمد دیواری دارای درهای جداگانه‌ای باشد و قسمت آقایان و خانم‌ها جدا شود. وی ادامه می‌دهد به دلیل اینکه خانم‌ها از لباس‌های مجلسی استفاده می‌کنند، بنابراین نیاز به فضایی دارند تا این‌گونه لباس‌ها در آن قرار گیرند. علاوه بر این، تعداد کیف و کفش خانم‌ها از آقایان بیشتر است و بهتر است در کمد دیواری خانم‌ها این نکات لحاظ شوند.

یک سازنده کمد دیواری باید در طراحی این کمدها مساله ارگونومی را نیز رعایت کند. به‌عنوان‌مثال، عرض کشوها نباید بیشتر از 30 سانتی‌متر شود. همچنین فضای مخصوصی برای قراردادن اکسسوری‌هایی نظیر اتو و سشوار طراحی و اجرا گردد.

ساخت کمد دیواری لباس با استفاده از جنس‌های مختلفی نظیر چوب و ام‌دی‌اف و … امکان‌پذیر است که در قسمت‌های بعد مقاله به آن می‌پردازیم. اگر فضای کافی دارید، می‌توانید برای کودکان خود نیز کمد دیواری لباس بسازید تا لباس‌های آنان نیز منظم گردند.

ساخت کمد دیواری رختخواب

کمد دیواری رختخواب مخصوص خانه‌های ایرانی است. اگر خانه‌ای پر رفت‌وآمد دارید، حتما به این کمد نیاز پیدا می‌کنید تا رخت خواب‌هایتان تمیز و منظم باشند. برای ساخت کمد رختخواب حداقل به 80 سانت عمق و یک متر طول نیاز دارید تا تشک‌ها به‌راحتی در آن، جا شوند. همچنین باید طبقات مناسبی برای گذاشتن پتوها و بالش‌ها در کمد دیواری رختخواب وجود داشته باشند.

کلوزت روم

اگر فضای کافی در خانه دارید و تعداد لباس‌های شما خیلی زیاد است، کلوزت روم بهترین و تنها‌ترین انتخاب خواهدبود. کلوزت روم نوعی کمد دیواری محسوب می‌شود که درب ندارد و لباس‌های شما در قفسه‌ها یا روی رگال مقابل دیده‌گانتان قرار می‌گیرند. برای سازنده کمد دیواری سه عامل فضا، تعداد لباس و مقدار بودجه، در طراحی کلوزت روم بسیار مهم هستند.

اگر در اتاق فقط یک دیوار را قفسه‌بندی کرده‌ باشید، به آن کلوزت روم یک‌طرفه می‌گویند. اگر دو دیوار روبه‌روی هم را قفسه‌بندی کنید، به آن کلوزت روم دوطرفه می‌گویند و فضای بین آن‌ها جزیره نام دارد. البته در این حالت، به دیوار سوم آینه وصل می‌کنند تا بتوانید در هنگام لباس پوشیدن، خود را تماشاکنید. اگر از همه دیوارهای اتاق استفاده‌کنید، شما صاحب کلوزت روم کامل هستید.

کلوزت روم‌ها انواع مختلفی دارند و بر حسب فضای موجود می‌توانند مربعی، بلند و مستطیلی و حتی ال شکل باشند. حداقل مساحت اتاق برای کلوزت روم نباید کمتر از 9 مترمربع باشد. در طراحی کلوزت روم باید انواع لباس‌ها و ارتفاع آن‌ها مدنظر قرار بگیرند تا در آینده دچار مشکل نشوید. همچنین باید طوری طراح شود که در اتاق، امکان عوض‌کردن لباس وجود داشته باشد تا به‌راحتی بتوانید این کار را انجام‌دهید.

ایده های برای ساخت کمد دیواری چوب و ام دی اف
ایده های برای ساخت کمد دیواری چوب و ام دی اف

نکاتی درباره طراحی بهینه کمد دیواری

در این بخش، نکاتی را که باید در سفارش دادن کمد به سازنده کمد دیواری نظر بگیرید، بیان خواهیم کرد.

کمد دیواری منعطفی را سفارش بدهید

مانند زندگی‌کردن و مسایلی که با آن روبه‌رو می‌شوید، کمد دیواری شما نیز باید منعطف باشد تا نیاز همه ساکنین خانه را برطرف کند. فرض کنید قد شما 162 سانتی‌متر و قد شوهر شما 185 است. کمد دیواری باید طوری طراحی شود که هر دو بتوانید از آن استفاده کنید. بدین منظور باید از طراح بخواهید بر اساس ویژگی‌های هر دو شما، کمد را طراحی کند.

طراحی بهینه

باید از طراح بخواهید که از هر سانتی‌متر از فضای اتاق شما استفاده کند تا کمد دیواری، کمترین فضا را اشغال کند و در عین‌حال، بیشترین کارایی را داشته باشد. باید به این قسمت طراحی کمد نظارت کافی داشته باشید و بهترین طرح را انتخاب کنید تا قابلیت اجرا داشته باشد.

کف کمد را قفسه‌بندی نکنید

اگر می‌خواهید کمد دیواری شما بیشترین کارایی را داشته باشد، از قفسه‌بندی کف آن خودداری کنید. در این صورت کمد دیواری بیشترین فضا را می‌تواند به شما هدیه کند.

پیش‌فرض‌های خود را به چالش بکشید

بدیهی است که شما تصویری ایده‌آل از کمد دیواری در ذهن دارید و بر اساس آن به طراح سفارش می‌دهید. سازنده کمد دیواری از شما می‌خواهد که کمی درباره پیش‌فرض‌هایتان فکر کنید و آن‌ها را به چالش بکشید تا بهترین طرح را با توجه‌ به وضع موجود، انتخاب نمایید. در این راه می‌توانید از اینترنت استفاده کنید و طرح‌های مختلف را مشاهده کنید. در نظر داشته باشید باید بیشتر روی طرح‌هایی تمرکز کنید که اندازه اتاق آنها مشابه با اتاق شما هستند. البته در این راه از کمک طراح و سازنده کمد دیواری نیز بهره بگیرید، زیرا تجربه وی به شما کمک می‌کند که متوجه شوید طرح‌های جدید شما اجرایی هستند یا نه؟.

قسمت‌های بالای کمد دیواری را بهینه طراحی کنید

یکی از معضلات کمدهای دیواری، ارتفاع آن‌ها است. برخی از مشتریان از قسمت‌های بالای کمد دیواری خود راضی نیستند و معمولا از آن استفاده نمی‌کنند. در این مورد باید به خلاقیت‌های طراح و سازنده کمد دیواری خود و تکنیک‌ها جدید ساختن کمد دیواری تکیه کنید. استفاده از تمام حجم داخل کمد دیواری با کمی آشنایی به دانش هندسه امکان‌پذیر است. به‌عنوان‌مثال، عمق قفسه‌ها در پایین و بالا نباید یکسان باشد.

ساخت کمد دیواری بر اساس جنس

کمدهای دیواری با اجناس مختلفی ساخته می‌شوند. در ادامه این بخش، انواع جنس‌های به‌کاررفته در کمدهای دیواری را معرفی می‌کنیم.

ساخت کمد دیواری چوبی

کمد دیواری‌هایی که از جنس چوب ساخته می‌شوند، بسیار زیبا هستند. علاوه بر این، همیشه و در هر دکوراسیونی وجود کمد دیواری چوبی رنگ و لعاب خاصی به فضا می‌دهد. یک سازنده کمد دیواری انواع چوب‌ها را در ساخت کمد استفاده می‌کند که در ادامه آنها را معرفی می‌کنیم.

انواع چوب برای ساخت کمد دیواری

در این بخش به معرفی چوب هایی که برای ساخت کمدهای دیواری به کار گرفته می‌شوند خواهیم پرداخت.

چوب راش

راش در تهیه مبلمان داخلی خانه و کمد دیواری کاربرد فراوانی دارد. این چوب نسبتا سبک است ولی با این حال، مقاومت بسیار بالایی دارد. قیمت راش کمی بالا است، در مقابل ضربه مقاومت خوبی دارد و موجب استحکام کمد دیواری می‌شود. دوام و ماندگاری راش نیز بالا است. چوب راش

چوب روسی

بزرگ‌ترین مزیت چوبی روسی، قیمت آن است که ارزان می‌باشد. این چوب وزن بسیار سنگینی دارد و در برابر فشار و ضربه دارای مقاومت پایینی است. بسیاری از سازندگان کمد دیواری به دلیل قیمت، این نوع چوب را به کارفرما پیشنهاد می‌دهند. چوب روسی کاج

چوب گردو

نقش‌ونگار‌ها و گره‌های بسیار زیبایی که چوب گردو دارد، آن را از دیگر انواع چوب‌ها متمایز کرده است. گردو مقاومت و استحکام بالایی دارد و در برابر فشار و ضربه بسیار مقاوم است. گردو دوام و ماندگاری بالایی دارد و در طول سالیان، شکوه و زیبایی خود را حفظ می‌کند. یک سازنده کمد دیواری در صورت داشتن بودجه کافی، همیشه استفاده از چوب گردو را پیشنهاد می‌کند.

مزایای ساخت کمد دیواری چوبی

در ادامه، برخی از مزایای کمد دیواری چوبی را بیان می‌کنیم.

ایده های برای ساخت کمد دیواری چوب و ام دی اف
ایده های برای ساخت کمد دیواری چوب و ام دی اف

همیشه مد بودن

چوب هیچگاه از مد نمی‌افتد و همیشه طراحی‌های جدید و سلایق نو، از چوب برای طراحی استفاده می‌کنند.

طرح‌های یکتا

با استفاده از چوب، کمد دیواری شما دارای طرح‌هایی می‌شود که انتظار آن را ندارید و از زیبایی آن در مقایسه با دیگر کمدهای دیواری، به وجد می‌آیید. در ضمن، این نوع چوب به سازنده کمد دیواری امکان خلاقیت زیادی می‌دهد.

در طبیعت بودن

با استفاده از چوب در طراحی خانه همیشه خود را در طبیعت احساس خواهید کرد. به همین دلیل، حس آرامش خوبی بر شما حکم‌فرما می‌شود و انرژی‌های منفی شما دفع خواهند شد.

ساخت کمد دیواری  ام دی اف

امروزه در بسیاری از خانه‌ها از ام دی اف برای ساخت کمد دیواری استفاده می‌شود. کمد دیواری‌های ام دی اف بسیار شیک و سبک هستند و طرف‌داران بسیاری دارند. ام دی اف یک محصول صنعتی است که از مواد طبیعی ساخته می‌شود. خرده‌های چوب و ضایعات آن را با استفاده از دستگاه‌های مخصوصی فشرده می‌کنند. وقتی چگالی مواد فشرده به حد معینی رسید، ام دی اف تولید می‌شود.

ام دی اف مزایای بسیاری دارد؛ یکی از مزایای آن در مقایسه با چوب‌های طبیعی، قیمت آن است که ارزان‌تر می‌باشد. سطح بسیار صاف و براق  ام  دی اف به کمد شما جلوه‌ای زیبا می‌دهد. از طرفی دیگر، مقاومت ام دی اف در برابر ضربه بسیار بالا است. کمدهای دیواری که با ام دی اف ساخته می‌شوند، طرح‌های متنوعی دارند. انواع کمدهای دیواری را می‌توان با کمک ام دی اف ساخت و در این زمینه، محدودیتی وجود ندارد.

ایده های برای ساخت کمد دیواری چوب و ام دی اف
ایده های برای ساخت کمد دیواری چوب و ام دی اف سبک کلاسیک و مدرن

ساخت کمد دیواری ممبران

برای ساخت ممبران، ام دی اف یا نئوپان خام را با روکشی مقاوم نظیر PVC تحت‌فشار قرار می‌دهند و با استفاده از چسب‌های مناسب، آن‌ها را به هم می‌چسبانند. در نتیجه، ورق ممبران تولید خواهد شد که در ساخت کمد دیواری از آن استفاده می‌شود. این ورق مقاومت بالایی دارد و در برابر ضربه بسیار مقاوم است.

مزایای کمد دیواری ممبران

اگر از سازنده کمک دیواری خود بخواهید از ممبران برای ساخت کمد دیواری شما استفاده کنید، از مزایای زیر بهره‌مند خواهید شد.

ماندگاری بالا

چون ورق‌های ممبران تحت‌فشار تولید شده‌اند، بنابراین مقاوم هستند، دوام زیادی دارند و سالیان زیادی همراه خانه‌های شما خواهند بود.

موردپسند مشکل‌پسندان

این ورق‌ها ظاهری شیک و زیبا دارند و هر سلیقه‌ای را راضی می‌کنند تا در ساخت کمد دیواری‌شان از این ورق استفاده کنند.

مقاوم در برابر رطوبت

یکی از مزیت‌های ورق ممبران این است که در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارد. به همین علت، در اثر برخورد آب یا در صورت چکه‌کردن سقف به هر دلیلی، سریع باد نمی‌کند و از شکل نمی‌افتند. در نتیجه، می‌توانید با خیال راحت آن‌ را با دستمالی که مرطوب شده است، تمیز کنید.

معایب کمد دیواری ممبران

اگر قصد دارید از سازنده کمک دیواری بخواهید سفارش شما را از جنس ممبران بسازد، باید معایب آن را هم در نظر بگیرید.

تمیزکردن آن‌ سخت است

اکثر کمدهای دیواری‌ که از ممبران ساخته شده‌اند، دارای نقش‌ونگار هستند و صاف و مسطح نیستند. به همین علت، از یک ‌طرف گردوغبار را سریع‌تر جذب می‌کنند و از طرف دیگر، تمیزکردن سطح آن‌ها در قیاس با  سطوح صاف، زمان‌بر و سخت است.

نور و دمای بالا، دو دشمن ممبران

این نوع ورق‌ها نسبت به نور شدید حساس هستند و در گذر زمان، تغییر رنگ می‌دهند و از ریخت می‌افتند. آنها در مکانی باید نصب شوند که از نور در امان باشند. به علاوه در محیطی که ورق‌های ممبران نصب شده‌اند، نباید دما بالا باشد؛ زیرا دمای بالا در اثر گذر زمان موجب تغییر شکل روکش این ورق می‌شود.

هزینه بالا

ساخت کمد دیواری با این ورق‌ها کمی گران است و باید بودجه مناسبی را برای آن کنار بگذارید. البته این هزینه متناسب با  کیفیت و ظاهر کمددیواری شما است.

ایده های برای ساخت کمد دیواری چوب و ام دی اف سبک کلاسیک و مدرن
ایده های برای ساخت کمد دیواری چوب و ام دی اف سبک کلاسیک و مدرن

ساخت کمد دیواری هایگلاس

کمد دیواری‌های هایگلاس بسیار ساده و شیک هستند و جلوه ویژه‌ای به اتاق‌خواب شما می‌دهند. این نوع از کمدهای دیوار مناسب اتاق‌های کم‌نور هستند؛ زیرا بازتاب نور بسیار زیادی دارند و می‌توانند کمبود نور را جبران کنند. هایگلاس به ‌صورت ساده و طرح‌دار در بازار موجود است و بنا به سلیقه خود می‌توانید یکی از انواع مدل‌های این نوع کمد دیواری را انتخاب کنید. قبل از اینکه به سازنده کمک دیواری سفارش کمدی از جنس هایگلاس دهید، باید به مزایا و معایب آن آگاه شوید.

  • به ‌آسانی تمیز می‌شوند و با‌ پارچه نم‌دار می‌توانید سطح کمد را تمیز کنید.
  • بسیار سبک هستند و به همین دلیل، نسبت به دیگر کابینت‌ها قیمت کمتری دارند.
  • به‌خوبی نور را بازتاب می‌دهند و سهمی در روشنایی اتاق ‌دارند.
  • با وجود کمد دیواری هایگلاس احساس می‌کنید که مساحت اتاق افزایش‌یافته است.
  • دارای طرح‌های مختلف هستند.
  • مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند.

معایب هایگلاس نیز به شرح زیر هستند:

  • به دلیل خاصیت انعکاسی ورق‌های هایگلاس، در طول روز فکر می‌کنید که رنگ آن تغییریافته است.  برای برخی افراد، این ویژگی جذاب نیست.
  • بسیار سریع لک می‌شود و نیاز است که زود به زود تمیز شود.
  • در برابر ضربه، مقاومت کمی دارد و به‌سرعت دچار خط‌وخش می‌شود.

ساخت کمد دیواری پلی اورتان

پلی اورتان نوعی رنگ پوششی است  که روی ورق خام ام دی اف می‌زنند تا ورق پلی اورتان تهیه شود. برای تهیه این نوع ورق نیاز به چند مرحله عملیات است تا پوشش پلی اورتان به‌خوبی روی ورق بنشیند. ورق‌های پلی اورتان در طرح و رنگ‌های مختلفی در بازار وجود دارند. این امر موجب می‌شود بتوانید هر طرحی را که در ذهن دارید، به سازنده کمد دیواری سفارش دهید. این نوع کمد دیواری‌ها در برابر نور آفتاب و رطوبت بسیار مقاوم هستند. در ضمن  خیالتان راحت باشد که در طول زمان، کمد دیواری شما ورقه‌ورقه نمی‌شود و در برابر ضربه و خط‌وخش، مقاومت بالایی دارد. رنگ پلی اورتان چوب

ساخت کمد دیواری نئوپان یا ملامینه

از نئوپان با روکش نیز برای ساختن کمد استفاده می‌کنند. رو‌کش ملامینه را روی نئوپان می‌کشند و ورق ملامینه تولید می‌کنند. این کمد دیواری در بین برخی از مردم بسیار طرف‌دار دارد؛ زیرا از انواع دیگر بسیار ارزان‌تر است. نگهداری از این نوع کمد آسان است و به‌راحتی تمیز می‌شود. همچنین تنوع طرح و رنگ نسبتا خوبی دارد؛ اما در مقایسه با دیگر اجناس، در برابر ضربه و رطوبت ضعیف‌تر است.

ساخت کمد دیواری بر اساس نوع بازشو

یکی دیگر از طبقه‌بندی‌های مورد استفاده برای ساخت کمد دیواری، بر اساس نوع بازشو است که در ادامه، آن را بیان می‌کنیم.

ساخت کمد دیواری لولایی

کمد دیواری‌های لولایی، اولین باز شویی است که مورداستفاده سازندگان قرار گرفت. خیلی‌ها عقیده دارند که بازشو لولایی مناسب با طراحی کلاسیک است؛ اما اگر فضای کافی در خانه داشته باشید، با سبک طراحی مدرن هم سازگار است. درنتیجه، در هر دو سبک می‌توانید از آن استفاده کنید. در ادامه، برخی از مزایای این باز‌شو را معرفی می‌کنیم.

ایده های برای ساخت کمد دیواری چوب و ام دی اف سبک کلاسیک و مدرن
ایده های برای ساخت کمد دیواری چوب و ام دی اف سبک کلاسیک و مدرن
ایجاد عمق بیشتر برای کمد

فرض کنید که عمق کل کمد شما 90 سانتیمتر است. اگر از باز شوی لولایی استفاده کنید، حداکثر 3 سانتی‌متر از فضای داخل کمد شما اشغال می‌شود و 87 سانتی‌متر فضای مفید دارد.

عمر بیشتر

بازشو لولایی به‌خوبی وزن سازه را تحمل می‌کند و در طول زمان، نسبت به دیگر باز شوها کمتر آسیب می‌بیند. در نتیجه، خیالتان از کارکرد آن برای سال‌های طولانی راحت است.

دسترسی راحت‌تر

اگر سازنده کمد دیواری از بازشوی لولایی استفاده ‌کند، شما دسترسی راحت‌تری به تمام فضای کمد خواهید داشت و می‌توانید به‌راحتی وسایلتان را جابه‌جا کنید. مهم‌ترین عیب بازشوی لولایی، سرو صدای آن است که بعد از مدتی شروع می‌شود. می‌توانید با روغن‌کاری منظم از بروز آن جلوگیری کنید. البته اگر فضای کمی دارید، استفاده از این بازشو توصیه نمی‌شود.

ساخت کمد دیواری شیشه‌ای

کمد دیواری شیشه ای با توجه‌ به نوع شیشه به‌ کار رفته در آن، به انواع شفاف، مات، دودی و طرح‌دار  طبقه‌بندی می‌شود. یک سازنده کمد دیواری باتجربه، نوع شیشه‌ای را در اتاق‌خواب‌های خیلی کوچک حتی‌المقدور به کار نمی‌برد. اگر هم مایل به استفاده هستید، از  نوع مات یا آیینه‌دار آن استفاده کنید که وسایل داخل کمد پیدا نباشند.

کمد شیشه‌ای دارای مقاومت خوبی است و برای بازشو آن از ریل استفاده می‌شود. به دلیل اینکه استفاده از لولا از نقطه ‌نظر ایمنی، زیاد مناسب نیست.

یک از مهم‌ترین مزایای استفاده از شیشه این است که علاوه بر این که فضای اتاق‌خواب را بزرگ‌تر جلوه می‌دهد، نشانه سلیقه خاص و ویژه صاحب‌خانه است. زیرا استفاده از انواع شیشه، فضای شیک و مدرنی را به مکان زندگی شما هدیه می‌کند.

در ساخت این نوع کمدها از شیشه‌های سکوریت و نشکن استفاده می‌شود؛ پس از نظر ایمنی خیالتان راحت باشد. اما بهتر است این نوع کمدها را در اتاق‌های کودکان نصب نکنید. با استفاده از تکنیک سندبلاست می‌توان طرح‌های مختلفی روی شیشه‌ها اجرا کرد.

ساخت کمد دیواری آکاردئونی

نحوه باز و بسته شدن درب این کمدها شباهت زیادی به ساز آکاردئون دارد و به همین دلیل، به آن کمد آکاردئونی می‌گویند. این نوع کمدها حتما نیاز به ریل دارند و لولایی نیستند. اگر با سازنده کمد دیواری خود مشورت کنید، این کمدها بهترین استفاده را از فضای داخل می‌کنند و معضل کمبود جا را تا حد زیادی حل خواهند کرد. علاوه بر این، نوع باز و بسته شدن این نوع کمدها بسیار جذاب است. بهتر است چارچوب کمدهای آکاردئونی، فلزی باشد تا در طول زمان بتوانند بارهای وارده و سنگینی درب را به‌خوبی تحمل کنند.

کمدهای آکاردئونی نسبت به کمدهای ریلی امکان دسترسی بیشتری به عمق داخل کمد فراهم می‌کنند. در این نوع کمدها باید به جنس ریل‌ها  بسیار حساس باشید و بهترین برند بازار را انتخاب کنید.

درب‌های کمدهای آکاردئونی روی‌هم تا می‌شوند و در یک طرف کمد قرار می‌گیرند. به همین دلیل است که می‌گوییم فضای دسترسی بهتری نسبت به کمدهای ریلی معمولی دارند.

ایده های برای ساخت کمد دیواری چوب و ام دی اف سبک کلاسیک و مدرن
ایده های برای ساخت کمد دیواری چوب و ام دی اف سبک کلاسیک و مدرن

ساخت کمد دیواری کلاسیک

مدل کلاسیک با دو شاخصه قابل‌شناسایی است؛ یکی جنس کمد و دیگری طرح‌ها و تزئینات زیاد و خاص. کمد دیواری کلاسیک معمولا از جنس چوب درختان ساخته می‌شود ولی امروزه از ام دی اف هم برای ساخت این مدل استفاده می‌کنند. تزئینات کمد دیواری کلاسیک روی بدنه آن قرار می‌گیرند و یادآور شکوه و اصالت هستند. رنگ‌های کمد دیواری کلاسیک نیز معمولا خنثی هستند تا بتوانید هارمونی مناسب را با دیگر اشیا داخل اتاق به وجود آورید. برای داشتن این نوع کمدهای دیواری باید هزینه بیشتری بپردازید و همچنین نگهداری و تمیز کردن آن سخت‌تر است.

ساخت کمد دیواری مدرن

یک سازنده کمد دیواری با هدف استفاده بهینه از فضا و زیباتر کردن اتاق، کمد دیواری‌ را به سبک مدرن می‌سازد. در خانه‌های امروزه به دلیل فضای کمی که دارند، نیاز به کمدهای دیواری است که بتواند کمترین فضا را اشغال کنند.

کمدهای دیواری مدرن معمولا از جنس‌های چوب مصنوعی و شیشه هستند و اکثر آن‌ها بازشوی ریلی دارند. همچنین تنوع رنگ زیادی دارند و طرح‌ها و تزئینات آن‌ها زیاد شلوغ نیستند.

هزینه ساخت کمد دیواری

یک سازنده کمد دیواری هزینه ساخت کمد دیواری را تحت تاثیر عوامل زیر می‌داند.

  • اندازه کمد دیواری
  • جنس کمد دیواری
  • نوع بازشوی کمد دیواری
  • یراق‌آلات کمد دیواری

این موارد بر هزینه ساخت کمد دیواری بسیار تاثیر گذار هستند. تا اینجا با انواع کمد دیواری آشنا شدید. ابتدا باید تصمیم بگیرید که کدام یک انواع کمدهای دیواری مد نظرتان است. سپس می‌توانید با جستجویی ساده، حدود قیمت کمددیواری را مشخص کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله سفری به دنیای کمدهای دیواری کردیم و انواع آن را برای شما شرح دادیم. اگر قصد دارید کمد دیواری بسازید، با توجه‌ به فضای داخلی خود، توضیحات این مقاله و تجربه سازنده کمد دیواری می‌توانید بهترین گزینه را انتخاب کنید.

مطالب مرتبط با موضوع کمد دیواری :

WhatsApp us