پارکت چوبی چیست و تاثیر استفاده از آن در ساختمان چیست؟

پارکت چوبی به نوعی از کفپوش گفته می شود که از بلوک های چوبی و یا لایه های چوبی ساخته شده است. این کف پوش های چوبی به گونه ای در کنار یکدیگر قرار می گیرند که در نهایت الگویی منظم هندسی زیبایی تشکیل می دهند.

انواع کفپوش چوبی , قیمت کفپوش چوبی , کفپوش چوب طبیعی
انواع کفپوش چوبی , قیمت کفپوش چوبی , کفپوش چوب طبیعی

پارکت های چوبی نسبت به سرامیک جذابیت بیشتری داشته و به همین خاطر در زیبایی ظاهری خانه بسیار موثر است. دلیل جذابیت بالای پارکت های چوبی به خاطر استفاده از چوب های مختلفی همچون بلوط، گردو، گیلاس، لیمو، کاج و افرا است. اغلب از کفپوش های چوبی تحت عنوان کفپوش های موزائیک نیز استفاده می شود. اشکال پارکت های چوبی به صورت منظم و هندسی، زاویه ای و مربع، مثلث و لوزی شکل است که ظاهری مشابه با کفپوش پارکت های چوبی سنتی را دارد. در حال حاضر پارکت های چوبی متنوعی در بازار وجود دارند که می توان مطابق با سلیقه خود را انتخاب کرد و نصب نمود. نصب پارکت های چوبی در حال حاضر بسیار آسان بوده و با چسب سرد نصب می شوند.

دکوراسیون چوبی منزل , کفپوش ها یا پارکت , تفاوت کفپوش و پارکت و لمینت , قیمت کفپوش و پارکت چوبی
دکوراسیون چوبی منزل , کفپوش ها یا پارکت , تفاوت کفپوش و پارکت و لمینت , قیمت کفپوش و پارکت چوبی

انواع پارکت های چوبی موجود در بازار

پارکت های چوبی موجود در بازار بر اساس جنس چوب، طرح، ابعاد، نوع نصب و لایه به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. در ادامه به بررسی انواع پارکت ها می پردازیم:

  •  نوع چوب: پارکت های مختلفی در بازار وجود دارند که بر اساس طرح و رنگ و مقاومت کاربردی، از چوب های مختلفی همچون بلوط، افرا، راش، زبان گنجشک، بامبو، گردو و گیلاس آمریکایی ساخته می شوند. البته گفتنی است که برخی از افراد لمینت را با پارکت های چوبی اشتباه می گیرند. اما جنس لمینت با پارکت های چوبی متفاوت بوده، به گونه ای که جنس چوب لمینت صنعتی و غیر طبیعی است. اغلب از صفحه های امدیاف و یا اچدیاف تهیه می شوند. البته باید این نکته را در نظر داشت که در حال حاضر در بازار لمینت هایی با روکش چوب طبیعی نیز در بازار وجود دارند.
  • طرح بندی: طرح پارکت ها بر اساس نوع چوب و نحوه برش قطعات متفاوت است.
  • رنگ: پارکت ها دارای تنوع رنگی از سفید تا قهوه ای روشن و تیره و قهوه ای مایل به طلایی و قرمز است.
  • ابعاد مختلف: پارکت ها از نظر اندازه و ابعاد تنوع بالایی دارند. کف پوش های مستطیلی شکل، طول بین 60 تا 120 سانتیمتر و عرض آن بین 5 تا 40 سانتیمتر است. پارکت های مربعی شکل نیز دارای ابعاد 40*40، 60*60، 80*80 و 100 در 100 سانتی متری هستند.
کفپوش چوب راش و پارکت
کفپوش چوب راش و پارکت

مزایا و معایب استفاده از پارکت چوبی در ساختمان:

  • از آنجایی که ماده اولیه پارکت ها از چوب است، بنابراین استحکام و طول عمر بالایی دارند و می توان بدون هیچ دغدغه ای از آن استفاده کرد. به علاوه در صورتی که نیاز به بازسازی داشته باشد، قابلیت ترمیم پذیری دارد. به گونه ای که بعد از ترمیم و بازسازی کاملا به حالت اولیه خود برمی گردد.
  • نگهداری از پارکت بسیار راحت بوده و می توان به آسانی و بدون هیچ ابزاری آن را تمیز کرد. می توان با یک دستمال مرطوب پارکت را به راحتی تمیز کرد. بهترین راه حل برای تمیز کردن پارکت های چوبی، استفاده از لکه برهای صنعتی چوبی است.
  • از دیگر مزایای استفاده از پارکت های چوبی، عدم رشد قارچ و کپک در کف منزل است. به علاوه پارکت های چوبی در برابر عوامل مختلفی همچون ساییدگی، حرارت و اشعه های فرابنفش مقاوم است. همچنین به دلیل داشتن مقاومت حرارتی پایینی که دارند، گزینه مناسبی برای استفاده در کف منزل هستند.
ساخت کفپوش چوبی , تخته و روکش مهندسی شده برای کفپوش و پارکت , روکش های ساپلی و افریقایی
ساخت کفپوش چوبی , تخته و روکش مهندسی شده برای کفپوش و پارکت , روکش های ساپلی و افریقایی

اما با تمام این مزایا، باید در زمان خرید پارکت چوبی بسیار دقت کرد. زیرا که چوب ماده ای پویا بوده که همانند دیگر مواد آلی دائما در حال تغییر است. به دلیل وجود همین خواص ویژه که پارکت های چوبی دارند، باید به درستی از آنها مراقبت کرد و گاهی اوقات آنها را با روغن مخصوص پولیش کرد. البته باید قبل از پولیش کردن این پارکت های چوبی، جنس چوب آنها را به درستی شناخت تا از روغن مخصوص و مناسب برای مراقبت از آنها استفاده کرد.

چگونه می توان کفپوش پارکت را از لمینت تشخیص داد؟

در دهه های اخیر استفاده ازپارکت و لمینت هر دو به یک اندازه رواج دارد، ولی این سوال پیش می آید که استفاده از کدام یک از آنها بهتر است؟ این دو نوع کفپوش با یکدیگر دارای اختلافاتی هستند که در ادامه به بررسی برخی از مزیت های استفاده از کف پوش لمینت اشاره کرد.

  • کف پوش های لمینت نسبت به پارکت های چوبی از طرح های متنوع تری برخوردار بوده که قابلیت نصب در هر مکانی را دارد.
  • نصب لمینت نسبت به پارکت راحت تر بوده و برای استفاده از آن نیازی به چسب نیست. برای نصب لمینت از شیارهای مخصوص دور لمینت که به آن کلیک می گویند، استفاده می شود.
  • لمینت نسبت به پارکت های چوبی مقاومت بالاتری نسبت به آلودگی صوتی دارد. دلیل آن هم به خاطر قرار دادن فوم زیر سطح لمینت درزمان نصب است.
  • هزینه نصب لمینت نسبت به پارکت پایین تر بوده و می توان در هر مکانی از آن استفاده کرد.
  • در برابر آب و یا هر گونه خراش وسایل نوک تیز بسیار مقاوم است.
  • به راحتی قابل جمع آوری بوده و می توان در مکان دیگری آن را نصب کرد.
  • سرعت نصب بالاتری نسبت به پارکت های چوبی دارد.
  • برای بسیاری از مراکز ورزشی بسیار مناسب بوده و می توان به راحتی آن را نصب کرد.
  • در زمان نصب به دلیل استفاده نکردن از چسب هیچ گونه صدمه ای به کف اتاق وارد نمی شود.

البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که نحوه نگهداری لمینت از پارکت، آسان تر است. برای تمیز کردن لمینت می توانید با یک پارچه مرطوب و یا تی سطح لمینت را تمیز کرد. اما برای تمیز کردن پارکت باید از مواد خاصی استفاده کرد تا به سطح آن آسیبی وارد نشده و ورم نکند. ناگفته نماند که سطح پارکت قابلیت سنباده زدن را دارد در صورتی که لمینت چنین قابلیتی را ندارد.

کفپوش و پارکت چوب راش, صنایع چوب , دکوراسیون چوبی , تصویر کارگاه نجاری فن و هنر
کفپوش و پارکت چوب راش, صنایع چوب , دکوراسیون چوبی , تصویر کارگاه نجاری فن و هنر

نویسنده: میترا ابراهیمیان

مطالب مرتبط با کفپوش و پارکت چوبی »

WhatsApp us